вторник, 29 ноември 2016 г.

Коледни джинджифилови сладки

Коледни джинджифилови сладки



Продукти:

2 1/2 ч.ч. брашно
3/4 ч.ч. меко масло
1 голямо яйце
2 ч.л. джинджифил на прах
2 ч.л. канела на прах
1/4 ч.л. карамфил смлян
1/4 ч.л. индийско орехче
1/2 ч.ч. захар + 3 с.л за поръсване
1/2 ч.ч. светло-кафява захар
ванилова есенция
1/4 ч.л. сол
1 ч.л. сода за хляб


Начин на приготвяне:

В купа смесете брашното,содата, канелата, джинджифила,солта, карамфила и индийското орехче.
Разбъракйте много добре.


Отделно в купа  разбийте с миксер маслото и 1/2 ч.ч. захар.
Трябва да се получи като крем.
След това добавете ванилията,яйцето и сухите подправки.
Получава се ронливо тесто , което покрийте с фолио и оставете да си почине за 1 час.


Загрейте фурната на 180 градуса.
От сместа с помощта на чаена лъжичка загребете, направете на топче и подредете в тавичка с пласт хартия за печене като отгоре ги сплескате леко.


Печете 15 мин.
Охладете върху решетка и приберете в кутия с капак.
От тази доза ми излязоха 40 бр.



Тези сладки първоначално подобно на джинджифиловите човечета са твърдички и след ден - два омекват,но въпреки това у дома се изяждат мигновено и често не остават до третия ден.
Да Ви е сладко!
Украсете по Ваше желание и въобръжение!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК

























Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...