вторник, 15 април 2014 г.

Галерия снимки


                                                Галерия снимки

















































                                                                     

неделя, 13 април 2014 г.

Ягодови кексчета



                                                           Ягодови кексчета







Необходими продукти за 20 бр.: 10 бр. големи  ягоди, 1 ч.ч. кисело мляко, 1/2 ч.л. сода за хляб, 2 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. захар, 1 яйце, 1/2 ч.ч. олио/ растителна мазнина.

Начин на приготвяне: В купа се смесват сухите съставки и отделно течните. След това се разбърква всичко като не е нужно миксер тъй като става много лека смес.


Загрява се фурната на 180 градуса.
В чашки за кексчета се слага от сместа като не се пълни до горе. Пекат се около 20 мин.
Охлаждат се и се украсяват по желание!



Мини пастички



                                                                    Мини пастички


Необходими  продукти за пандишпана:
5  яйца, 125г. захар, 140 грама брашно, 1 пакетче бакпулвер, ванилия или аромат по желание.


За крема: 200г. сладкарска сметана, 100 г. бял шоколад, 1/2 ч.ч. смлени бадеми.

За декорация: кокосови стърготини, цветни захарни пръчици , смлени бадеми, плод по желание.


Начин на приготвяне: Загрява  се фурната на 180 градуса. Яйцата се разбиват със захарта, докато удвоят обема си. Пресява се брашното с бакпулвера и ванилията и се разбиват докато се получи хомогенна смес.
В голямата  тава на фурната се слага хартия за печене и се излива сместа като трябва да се разположи равномерно. Пече се около 20 минути като се пробва с клечка за зъби.
За крема се разтопява шоколада и се загрява сметаната като трябва да са с еднаква температура, за да не се пресече крема. Разбива се и се слага в хладилник за поне час. Отново се разбива като се прибавят и смлените бадеми.
Пандишпана се охлажда и с помощта на резци за сладки (формички) се изрязват на малки формички. Слепват се по две като между тях се слага от крема , както и отстрани. Овалват се в кокосовите стърготини или в смлените бадеми или в  захарните пръчици.
Отгоре се слага с шприц крем и се украсява с плод или по желание!


събота, 12 април 2014 г.

Пълнени гъби

Пълнени гъби






Необходими продукти: 
7 големи печурки, 
3 резена бекон или колбас по желание
 масло, 
7 кубчета синьо сирене, 
кашкавал , 
черен пипер, 
бял пипер, 
копър и магданоз .

Начин на приготвяне:
Гъбите се обелват и се махат пънчетата. 
Слага се във всяка гъбка по малко масло и ситно нарязан бекон, след това от синьото сирене и се покриват с настърган кашкавал.


Подправят се и се  слагат зелените подправки и по капка олио.
Пекат се на функция "грил" за 15-20 мин. на 200 градуса.

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!














четвъртък, 10 април 2014 г.

Крустини със зелена паста


                                                      Крустини със зелена паста

Необходими продукти: 3 стръка пресен лук, 3 стръка пресен чесън, шепа магданоз, 3 с.л. зехтин. сол, черен пипер. Хляб по избор.

Начин на приготвяне: Махат се коричките на хляба и се реже по желание. Слагат се в тава с хартия за печене и се слага във фурната на 160 градуса на функция "грил" за 10-15 минути.
В чопър не в пасатор се слагат всички съставки за пастата и се реже на много фини парченца.
Пастата се слага  върху хляба докато е топъл за да попие всички аромати.
Крустините са перфектна добавка за супи и салати!

Сицилианска пилешка супа

 Сицилианска пилешка супа






Необходими продукти:

1 голямо пилешко бутче, 
1 голяма връзка магданоз (по оригинална рецепа е италиански магданоз, но и българския върши работа) , 1/2 глава лук, 
1 голям морков, 
3 големи картофа, 
1/4 глава целина или 1/2 малка , 
2 домата, 
1/2 пакет деталини паста, 
3 с.л. зехтин.



Начин на приготвяне:

Пилешкото бутче се сварява много добре и се обезкостява. 
Картофите, целината и морковите се нарязват на не много дребни кубчета и се слагат в пилешкия бульон да се сварят. 
Като са готови с пасатор само няколко пъти се завъртат ножовете , за да стане част от супата кремообразна , а другата с парченца, т.е. да придобие гъстота и плътност.
Прави се паста от зехтина, доматите, 1/2 връзка магданоз, сол и черен пипер. 
Прибавя се към бульона със зеленчуците.
Слага се и месото от бутчето и се оставя на тих огън да поври още 15 мин. като се слага и пастата.
Сервира се топла с препечен хляб примерна рецепта има тук.
Добър Апетит!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...