Добруджанки със свежи зелени подправки
Необходими продукти: 3 1/2 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. кисело мляко + ч .л. сода за хляб, 2 средни яйца, 250 г. сирене, кашкавал за поръсване, олио за намазване, на ситно нарязан магданоз и пресен лук.
Начин на приготвяне: Тестото замесих в хлебопекарната като първо сложих с кошничката й киселото мляко със содата докато шупне, след което разбих леко яйцата и ги прибавих, а след това и натрошеното сирене. Пресях брашното директно в кошничката. Слагате на режим "Тесто" и като приключи с месенето откъсвате малки топчета при мен излязаха 11 на брой , оформяте без да натискате много в кръгла форма и в тава върху хартия за печене ги поставяте.
С четка леко намазвате с олио и поръсвате с кашкавала.
Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 25 мин. После ги завих в кърпа за да останат мекички. Бързо,лесно и много вкусно!
Няма коментари:
Публикуване на коментар