Плоски питки за дюнери
Продукти:
400 мл. топла вода
4 ч.ч. брашно
1 с.л. оцет
2 с.л. олио/зехтин
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1 пакетче суха мая за хляб
олио за намазняване на тигана
Начин на приготвяне:
Замесете от посочените продукти гладко еластично средно меко тесто.
Оставете го да си почине за 10 минути,а след това го разделете на части.
Аз разделих на 8 части защото тиганът ми е с диаметър 30 см. и ги направих големи,но Вие преценете колко големи ще бъдат и съответно ако са по-малки,ще разделите тестото на повече топки.
Разточете всяка топка тесто и в леко намазнен тиган ,загрят на умерена температура изпечете плоските питки от двете страни.
Завийте с кърпа за да останат меки.
Тези плоски питки могат да намерят широко приложение в едно меню,но аз ги правя единствено за домашни дюнери.
Стават превъзходни и задължително ги опитайте пък било то и гарнирани само със зеленчуци или салата.
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!