Мариновано червено цвекло
Продукти:
4 кг. почистени от листата глави червено цвекло
1/2 връзка целина
10 скилидки чесън
За маринатата:
700 мл. оцет 6%
250 мл. вода
2 с.л. сол (с връх)
6 с.л. захар (с връх)
10 зърна черен пипер
Ето и доказателството колко вкусно става :)) |
Приготвяне:
Ако имате използвайте за сваряването на главите цвекло тенджера под налягане ,защото става по-бързо.
Моите бяха със среден размер като големина и на два пъти ги сварих за по 30 минути.
Оставяме да се охладят и ги обелваме от кожата - лесно се белят като картоф,така,че няма нищо сложно и трудоемко.
Нарязваме цвеклото на кубчета или както Вие прецените и поставяме в добре измити и стерилизирани бурканчета.
Слагаме нарязаните целина и чесън.
Заваряваме маринатата за 5 минути и наливаме в бурканчетата както е още вряла.
Моите бяха със среден размер като големина и на два пъти ги сварих за по 30 минути.
Оставяме да се охладят и ги обелваме от кожата - лесно се белят като картоф,така,че няма нищо сложно и трудоемко.
Нарязваме цвеклото на кубчета или както Вие прецените и поставяме в добре измити и стерилизирани бурканчета.
Слагаме нарязаните целина и чесън.
Заваряваме маринатата за 5 минути и наливаме в бурканчетата както е още вряла.
Затваряме бурканчетата, затягаме добре капаците и обръщаме за да се вакуумират от горещатата марината.
Ако все пак имате някакви колебания относно това, дали е вакуумирано някое бурканче, заварете за 5 минути точно колкото да "дръпне" капачката.
След като отворите бурканчето отцедете и овкусете по свой вкус.
Става невероятна салата от него като аз обичам да комбинирам с във всякакви вариации.
От тази доза получих 14 бурканчета от по 370мл.
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК