Печено сладко от сини сливи
Продукти:
3 кг. сини сливи
1,500г. захар
200 г. нарязани сурови орехи (може и без тях)
Приготвяне:
Измийте и почистете от коситилките и дръжките сините сливи.
Поставете ги в подходяща тава , моята е голяма и събра 3 кг. почистен плод и посипете със захарта.
Оставете за няколко часа , а може и една нощ в хладилник като разбъркате няколко пъти ,а през това време ще се отдели сироп .
Загрейте фурната на 200 градуса и печете около 2 часа или до желаната гъстота.
Не добавям вода, а контролирам гъстотата като го наглеждам периодично.
Имайте предвид,че като изстине се сгъстява допълнително.
Не добавям вода, а контролирам гъстотата като го наглеждам периодично.
Имайте предвид,че като изстине се сгъстява допълнително.
Непосредствено преди да извадите от фурната добавете орехите, моята баба така правеше.
Не добавям консервант, а още докато е горещо сладкото разпределям в буркани с винтови капаци, затяга добре и обръщам и те от салата температура на сместа се вакуумират и както се казва си " дръпват" капачките.
Ако желаете мармалад, просто пасирайте сместа и тогава добавете орехите.
Тази рецепта е възможно най-опростена и би могла да се справи и най-начинаещата домакиня.
Тази рецепта е възможно най-опростена и би могла да се справи и най-начинаещата домакиня.
Да Ви е сладко!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
1 коментар:
Мнооого любимо.
Публикуване на коментар