Картофени шницели с шунка и кашкавал
Необходими продукти:
2 средни картофа,
2 яйца,
4 с.л. брашно,
1 пакетче бакпулвер,
3 стръка зелен лук/ 1 глава стар лук,
200 г. шунка (може и друг колбас по избор),
1/2 връзка магданоз,
100 грама кашкавал,
сол, черен пипер.
Начин на приготвяне:
Картофите се обелват и се настъргват(аз ги настъргах на ситно ренде), както са сурови към разбитите яйца и настъргания кашкавал. Разбърква се много добре.
Прибавят се на ситно нарязаните магданоз, пресен лук, шунката, както и бакпулвера и брашното. Подправя се на вкус.
2 средни картофа,
2 яйца,
4 с.л. брашно,
1 пакетче бакпулвер,
3 стръка зелен лук/ 1 глава стар лук,
200 г. шунка (може и друг колбас по избор),
1/2 връзка магданоз,
100 грама кашкавал,
сол, черен пипер.
Начин на приготвяне:
Картофите се обелват и се настъргват(аз ги настъргах на ситно ренде), както са сурови към разбитите яйца и настъргания кашкавал. Разбърква се много добре.
Прибавят се на ситно нарязаните магданоз, пресен лук, шунката, както и бакпулвера и брашното. Подправя се на вкус.
Разбърква се отново.
Сгорещява се мазнина и се с лъжица се сипват да се изпържат.
Сгорещява се мазнина и се с лъжица се сипват да се изпържат.
Много лесно се обръщат с помощта на две шпатули, след което се оставят върху кухненска хартия да се абсорбира излишната мазнина!Добър Апетит!
Източник: zajenata.bg
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Източник: zajenata.bg
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Няма коментари:
Публикуване на коментар