Пълнени тиквички с яйце и сирене и коричка от кашкавал
Необходими продукти:
3 средни по големина тиквички
3 яйца - среден размер
1-2 скилидки чесън
150г. краве сирене
3-4 стръка пресен копър
сол,четен пипер
100-150г. кашкавал
Приготвяне:
Измийте добре тиквичките и ги разрежете по дължина.
Издълбайте месестата им част с помощта на лъжица и ги сложете в леко намазнена тавичка.
Осолете ги и ги надупчете с вилица .
Сложете ги в загрята на 200 градуса фурна за 15-20 минути или докато омекнат леко.
Пълнежа става експресен като сложих в малката чашка на Нутрибулет яйцата, копъра, чесъна, сол и черен пипер и използвах кръстатото острие.
Можете да миксирате до получаване на желаната от Вас консистенция ,а тъй като Нутрибулет смила за секунди,го оставих да стане на съвсем гладка смес .
Много пъти съм Ви споделяла в описанието на повечето си рецепти ,че не обичам едри частици или едро нарязано.
Много пъти съм Ви споделяла в описанието на повечето си рецепти ,че не обичам едри частици или едро нарязано.
Колкото по-добре е разбира сместа,толкова по-пухкава става след изпичане - изпробвано.
Настържете сиренето или го натрошете на ситно и разбъркайте сместа този път с вилица.
Напълнете със сместа издълбаните тиквички и сложете да се доизпекат.
След като се надуе плънката извадете от фурната и щедро настържете кашкавал отгоре.
Запечете до златиста коричка.
Тази рецепта е идеална за летния сезон,когато тиквичките са в изобилие, а също е и много лека и няма да ви е тежко след като си ги изконсумирате.
Добър Апетит!