Нисковъглехидратна пица с блат от тиквички
С #BILLAБългария имаме едно страхотно предложение за вас за лек обяд, предястие или просто
похапване за плажа, което ще ви засити и ще се отрази страхотно на вашата фигура.
Това е една нестандартна пица, която по никакъв начин не отстъпва по вкус и аромат на
обикновената, затова ще се радваме да я опитате и се надяваме наистина да ви хареса!
С #BILLAБългария имаме едно страхотно предложение за вас за лек обяд, предястие или просто
похапване за плажа, което ще ви засити и ще се отрази страхотно на вашата фигура.
Това е една нестандартна пица, която по никакъв начин не отстъпва по вкус и аромат на
обикновената, затова ще се радваме да я опитате и се надяваме наистина да ви хареса!
Продукти за блата:
400г.тиквички (2 бр. средни на големина)
2 бр.яйца
150г.заквасена сметана
300г.кашкавал
2 средни домата
1/2 ч.л. сода за хляб
2 скилидки чесън
листенца босилек
зехтин
за гарниране:
колбас,гъби,пиперка ,кашкавал
Приготвяне:
За подготовката на блата поставяме в дълбока купа за разбъркване заквасената сметана,
яйцата, 150г. (половината) кашкавал и тиквичките предварително настъргани, осолени и
отцедени от излишната вода, която съдържат.
За подготовката на блата поставяме в дълбока купа за разбъркване заквасената сметана,
яйцата, 150г. (половината) кашкавал и тиквичките предварително настъргани, осолени и
отцедени от излишната вода, която съдържат.
Не обелих тиквичките, тъй като кората им е изключително тънка, освен това нямах притеснения
относно съдържанието, тъй като са отглеждани по програма за намаляване на пестицидите от
български производители директно доставени от #BILLAГрадини.
Трябва да се получи хомогенна смес , към която прибавяме и содата.
Разбъркваме отново много добре.
Изсипваме сместа в тава с незалепващо покритие и печем в предварително загрята на 180
градуса фурна без вентилатор или на 160 градуса с вентилатор до получаване на златист загар.
През това време приготвяме доматената основа като с помощта на блендер разбиваме
доматите, скилидките чесън и малко зехтин на гладка смес.
Доматките, които използвах са сорт Албенга, изключително сладки и месести и нямаше нужда
както обикновено да добавям захар, защото я нямаше тази кисела нотка, която обикновено я
има в доматите. Бяха пресни и свежи отново директно от #BILLAГрадини и с тънка кора, която
не обелих и се смели перфектно, тъй като беше наистина фина.
относно съдържанието, тъй като са отглеждани по програма за намаляване на пестицидите от
български производители директно доставени от #BILLAГрадини.
Трябва да се получи хомогенна смес , към която прибавяме и содата.
Разбъркваме отново много добре.
Изсипваме сместа в тава с незалепващо покритие и печем в предварително загрята на 180
градуса фурна без вентилатор или на 160 градуса с вентилатор до получаване на златист загар.
През това време приготвяме доматената основа като с помощта на блендер разбиваме
доматите, скилидките чесън и малко зехтин на гладка смес.
Доматките, които използвах са сорт Албенга, изключително сладки и месести и нямаше нужда
както обикновено да добавям захар, защото я нямаше тази кисела нотка, която обикновено я
има в доматите. Бяха пресни и свежи отново директно от #BILLAГрадини и с тънка кора, която
не обелих и се смели перфектно, тъй като беше наистина фина.
След като е готов блата, разпределяме доматената основа, поръсваме отгоре с останалата част
от настъргания кашкавал и гарнираме с продукти по желание.
Поръсих пицата със струйка зехтин и подправка за пица, но вие можете да добавите каквито
пожелаете подправки.
от настъргания кашкавал и гарнираме с продукти по желание.
Поръсих пицата със струйка зехтин и подправка за пица, но вие можете да добавите каквито
пожелаете подправки.
Отново връщаме във фурната докато се запекат продуктите отгоре и ...това е!
Тази пица е идеална за хора, спазващи нисковъглехидратен режим на хранене, спортуващи
хора или такива, които спазват калориен дифицит, освен това е много лека, засищаща и много
вкусна!
#BILLAГрадини #discoverfoodquality #търсикачественатахрана