Необходими са Ви единствено:
4 яйца
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. кисело мляко + 1 ч.л. сода бикарбонат
1/2 ч.ч. олио
300г. сирене
1 ч.ч. - 200мл.
Начин на приготвяне:
Сложете содата да шупне в киселото мляко.
Като шупне сложете яйцата , олиото и брашното.
Всичко това направих за няма и 5 мин с помощта на миксер.
Накрая като се получи лепкаво тесто добавете и натрошеното сирене и разбъркайте този път с шпатула.
Сложете сместа в тавичка с диаметър 24-26 см. , а ако не е с незалепващо покритие намаслете и набрашнете предварително.
Печете в предварително загрята на 180 градуса с вентилатор или 200 градуса без за около 20-25 мин. или до суха клечка.
Като се изпече тази вкусотия, напръскайте с вода и покрийте с кърпа за десетина минути.
За има няма 30 мин. имате страхотна закуска.
Добър Апетит!
източник: bonapeti.bg
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
300г. сирене
1 ч.ч. - 200мл.
Начин на приготвяне:
Сложете содата да шупне в киселото мляко.
Като шупне сложете яйцата , олиото и брашното.
Всичко това направих за няма и 5 мин с помощта на миксер.
Накрая като се получи лепкаво тесто добавете и натрошеното сирене и разбъркайте този път с шпатула.
Сложете сместа в тавичка с диаметър 24-26 см. , а ако не е с незалепващо покритие намаслете и набрашнете предварително.
Печете в предварително загрята на 180 градуса с вентилатор или 200 градуса без за около 20-25 мин. или до суха клечка.
Като се изпече тази вкусотия, напръскайте с вода и покрийте с кърпа за десетина минути.
За има няма 30 мин. имате страхотна закуска.
Добър Апетит!
източник: bonapeti.bg
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
40 коментара:
Страхотна Благодаря за рецептата
Благодаря за доверието към представената от мен рецепта!
За 2-ри път правя мързелива баница по тази рецепта, и все не се надува :(
Случвало ми се е и се оказа,че содата ми е изветряла, проверете дали и при Вас не е това и другото,което може да бъде ако не е добра разбита цялата смес тогава става сбита и не се надува.
Ели, благодаря за страхотната рецепта. Получи се една пухкавелка. Поздрави и прегръдки!
Нели.,благодаря за хубавите думи!
когато не бухва не е от содата ( и години да стои не се променя), а е от това, че млякото е било студено. Трябва да е извън хладилника поне 1 час преди употреба, същото се отнася и за яйцата!
Да не кажа винаги,но на 95% от пътите,когато ползвам кисело мляко е директно от хладилника,така,че не мисля,че е от него
И аз съм на това мнение.И не се отваря постоянно фурната,най-много 2-3 пъти.
И аз съм на това мнение.И не се отваря постоянно фурната,най-много 2-3 пъти.
Това е основно правило за печивата първите 20 минути да не се отваря фурната,защото веднага спада!
Уф, добре до изваждането от фурната- вътре беше така хубаво бухнало,не залепваше по клечката, но като го извадих, покрих с кърпа и край- спадна и стана тестиво... :(
Значи не е била изпечена добре щом е с такава консистенция. Пробвайте точно в средата с клечка ,защото там най-накрая се изпича и по краищата вкарвайте под ъгъл клечката и щом навсякъде е суха тогава може да вадите от фурната.
Благодаря за съвета. Ще пробвам пак като включа и това, което ми каза.
Мисля, че печенето трябва да се коригира. С тези градуси се изпича много отвън, а вътре остава клисава.
Описвам рецептите така,както ги приготвям Клисава става ако не се надуе това мога да твърдя със сигурност
Здравейте,
Благодаря за прекрасната рецепта, за печенето мога да кажа че всичко е до проверка с клечката и каква ти и тавата и фурната, при мен и мойте параметри винаги я печа до около 40-45 минути и става както ня снимката.
а да е гответе с жерание и любов иначе манжит нестават
Това е тайната да готвим с желание!
Благодаря за положителния отзив!
Хиляди благодарности за рецептата! Толкова пъти ме спасява поради липса на време и слаби кулинарни умения. При мен не е спадала. Става пухкава и мнооого мека. Аз не отварям фурната и не проверявам. Всичко пека до границата аха да започне да загаря :)
Sashtata Marzeliva banica,kakto si ia pravia po recepta na maikami I mnogo se zaradvah,kogatoia vidah.Crsto poseshtavam vashia Blig.Blagodaria!!!
Благодаря за позитивния коментар! Много се радвам, че Ви се получава!
Поздрави!
Вместо сода може ли с бакпулвер?
Вместо сода може ли с бакпулвер?
Содата шупва в киселото мляко и това я прави много мека и пухкава. Ако Ви притеснява, че мирише на сода. спокойно не мирише
Здравейте, според Вас ще се получи ли рецептата, ако използвам само жълтъци?
Освен, че продуктите трябва да са на стайна температура, другото условие е, че содата не обича топлината, т.е. слагате питката в студена фурна.
Не, трябва яйцата да бъдат цели
Получи се страхотна!Благодаря за вкусната, лесна и бърза закуска!
Радвам се, че Ви е харесала!
Прекрасна е рецептата!Правя я често. Понякога смесвам бяло и царевично брашно.Винаги ползвам студени продуктите, не ползвам миксер и все става.Напоследък я правя с пакетче бакпулвер на Доктор Йоткер, прибавен в брашното.По мои наблюдения просто на някои хора печивата с кисело мляко не им се получават.Приятелки имат десетки неуспешни опити с подобни кексове.
Да,така е Вили,наистина зависи от много неща като започнетм от продуктите и стигнем до фурната и изпичането
Да,така е Вили,наистина зависи от много неща като започнетм от продуктите и стигнем до фурната и изпичането
И моята стана клисава... :( Има нещо неточно или ние пропускаме нещо ...???
Всичко съм показала и описала така,както я правя, а от там нататък зависи от този,който я приготвя и от фурната , в която е пече, защото от фурна до фурна има разлика
Почитателка съм на вашите рецепти! Страхотни са! Въпреки че не съм голяма кулинарка, тази баница винаги ми се получава и е страшно вкусна!Благодаря за рецептата :)
Благодаря за милите думи, Ани!
Радвам се, че Ви допадат предложенията ми!
Поздрави!
На тези които не им се надува,мога само да кажа,че когато пакетче сода се отвори,не е препоръчително след месец да се ползва,ако я сложите в бурканче,не повече от два месеца. А продуктите винаги ги вадя директно от хладилника и пека на загрята фурна.не отваряйте фурната по 100 пъти,за да не спаднат.поздрави от човек,който си изкарва хляба с печива ��
Bez kiselo mlqko moje li
Bez kiselo mlqko moje li
Няма да бухне
Публикуване на коментар