300г. кашкавал
2 яйца
8 с.л. брашно (равни)
1 ч.л. бакпулвер
олио за пържене
1 ч.л. бакпулвер
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Кашкавала настъргваме на ренде и слагаме в купа,където са разбити яйцата.
Прибавяме и брашното с бакпулвера.
Разбъркваме много добре за да се усвоят всички съставки.
Оставяме в хладилник за 30 мин. за да стегне сместа.
Ето така изглеждаше моята смес:
След като е стегнала сместа, с намаслени ръце оформяме топчета с големината на орех и пържим в силно загрята мазнина (на маслена баня) за много кратко до получаване на златист цвят.
Отцеждаме върху домакинска хартия, за да се попие излишната мазнина.
Пърженето ми отне точно 5 минути.
Много бързо стават.
Стават разкошни, но препоръчвам да се хапват топли,тъй като като изстинат стават като "гумени" и според мен им се губи "чара".
Вървят идеално в летните горещи дни със студена бира!
Добър Апетит и наздраве!
20 коментара:
Изглеждат прекрасно! Ще ги пробвам скоро. Сигурна съм , че са и толкова вкусни!
Благодаря Ви! А аз ще пробвам да направя и такива само със сирене и обещавам да споделя резултата!
Дали ще се получат, ако вместо да ги пържа,ги изпека във фурната ?
Трябва шокова температурна обработка ,но не пречи да пробвате в много силно загрята фурна. Аз лично не съм пробвала да ги пека.
Трябва шокова температурна обработка ,но не пречи да пробвате в много силно загрята фурна. Аз лично не съм пробвала да ги пека.
Много се извинявам. Но никаде не видях колко яйца са нужни... моля допълнете рецептата..за да опитам.... много ми допадна
Най-горе,където са изписани нужните продикти пише и колко яйца са необходими - 2 бр.
Уникални са вече няколко пъти ги правя, благодаря за рецепта ☺
Много се радвам,че Ви е допаднало предложението ми <3
Moje li bez bakpulver da postignem dobar efekt
Без бакпулвер ще се сплескат, а той спомага за надуването и получаването на хубава кръгла форма
8 супени лъжици брашно --това не е ли много ,те ще станат брашнени топчета вместо кашкавалени ?
Сместа,която съм снимала е вече готовата със всички съставки .
Супените лъжици не са с връх, а равни и резултата го виждате :)
Страхотни са Ели.Още утре ще направя на сина ми. Благодаря ти за чудната идея.
Сигурна съм,че няма да съжалявате . Идеални са за ледена биричка :)
Нямам търпение днес да ги направя.Страхотна си Ели.
Благодаря,Сев! Надявам се да ти харесат!
Поздрави!
Страхотни са. В къщи много ни до паднаха. А относно дали стават във фурната-да. Имам силиконовата форма за мъфини, която иначе за нищо не става, обаче '' печените кашкавалчета'' стават идеални.
Супер са! Препоръчвам с чеснов сос, допълват се много добре.
Рецептата е страхотна! Станаха чудесни! Благодаря!
Публикуване на коментар