Най-вкусната салата "Снежанка"
Всички знаем традиционната рецепта за салата "Снежанка", която е особено популярна през Коледно-Новогодишните празници и присъства на всяка трапеза.
Днес ще Ви представя моята по-обогатена версия на салата "Снежанка", която е малко по-различна, с много наситен вкус, прекрасна консистенция и уникално допълнение към предястие, а защо не и като гарнитура към различни печени меса.
Продукти:
2 кофички цедено мляко от 400г
2 пакетчета крема сирене от 125г
1 буркан кисели краставички
Сол
Копър
пресована скилидка чесън
смлени орехови ядки
Приготвяне:
Аз лично всичко правя по бързата процедура тъй като не ми се губи време в кухнята, а и обикновено правя няколко неща затова съкращавам времето за рязане и разбъркване с помощта на чопър.
Слагам краставичките в него и ги наситнявам, след това ги слагам в гергир за около 15 минути да им се отцеди водата и да не ми разводни салатата.
След това в същия чопър слагам цеденото мляко, кремата сирене и пресованата скилидка чесън, но ако не обичате можете да я пропуснете и разбиваме до получаване на гладък крем.
Следва всичко да смесим в купа и да гарнираме със ситно нарязан копър и смлени орехови ядки.
Надявам св моят вариант за салата Снежанка да ви хареса и да пожелаете да повторите отново рецептата.
Отнема точно 20 минути с отвеждането на краставичките.
Весело посрещане на новата 2024-та година и бъдете много здрави и щастливи!