Десерт с бишкоти и кисело мляко
Тази рецепта е изключително икономична на обща стойност от 5 лв. получавате една тавичка с невероятно вкусен десерт подобен на тирамису и затова съм го кръстила "фалшиво" тирамису.
Необходими продукти:
1 голям пакет бишкоти,
600г. или кофичка и половина кисело мляко (с висок процент масленост) ,
2 ванилии на прах,
1 ч.ч. пудра захар,
за гарниране:
4-5 банана, какао, настърган шоколад.
1 голям пакет бишкоти,
600г. или кофичка и половина кисело мляко (с висок процент масленост) ,
2 ванилии на прах,
1 ч.ч. пудра захар,
за гарниране:
4-5 банана, какао, настърган шоколад.
Начин на приготвяне:
Киселото мляко се разбива с пудрата захар и ванилиите до получаване на гъст крем.
В правоъгълна тавичка се слага от получения крем, отгоре ред бишкоти, отново крем и така докато свършат бишкотите и завършваме с крем.
Оставя се поне за 3 часа в хладилник.
Киселото мляко се разбива с пудрата захар и ванилиите до получаване на гъст крем.
В правоъгълна тавичка се слага от получения крем, отгоре ред бишкоти, отново крем и така докато свършат бишкотите и завършваме с крем.
Оставя се поне за 3 часа в хладилник.
Бишкотите се сиропират чудесно от крема.
След като е стегнал десертът го гарнирайте с плодове, настърган шоколад или го поръсете обилно с какао.
След като е стегнал десертът го гарнирайте с плодове, настърган шоколад или го поръсете обилно с какао.
Това е десерт,който лесно се приготвя, много е лек и както споменахме икономичен.
Получават се 8 порции.
Получават се 8 порции.
Да Ви е сладко!
21 коментара:
Изглежда страхотно и със сигурност е много вкусен този сладкиш. Ще се пробва!
Благодаря Ви! Надявам се да Ви хареса!
a da popitam s mikser li da razbiem mlqkoto pudrata zahar i vaniliite
Da popitam s mikser li se razbiva mlqkoto zaharta i vaniliite ?
Миксер не е необходим ,използвайте тел за яйца, просто става за секунди разбъркването на съставките
Здравейте!Спазвах рецептата,но не се получи.Вместо пухкав крем,се получи прясно мляко.Къде бъркам?
Никъде не бъркате от млякото е. Нужно е да е много гъсто и с висок процент масленост,но пак ще се получи
Здравейте,
Необходимо ли е бишкотите да ги накисваме в пр. мляко например, за да не останат много сухи или после от крема е достатъчно?
Вместо кисело мляко с висок процент няма ли да е по-добре цедено кисело мляко?!
Благодаря Ви.
Не се накисват от млякото достатъчно се сиропират, а една дама сподели,че е пробвала със заквасена сметана на лидълската марка и станал прекрасен
Може ли да се използва заквасена сметана, вместо кисело мляко?
без проблем може да използвате!
Ако се ползва заквасена сметана, пак 600г ли са необходими + пудра захар и ванилия? А в случай с маскарпоне?
А с какво се сиропират бишкотите?
Да, започва се с крем, сметаната мисля,че може да замените с маскарпоне, но не съм правила и не мога да твърдя как ще стане,но мисля,че няма да е проблем .
Пудрата захар изтегля водата от киселото мляко или заквасената сметана и така се получава сироп,който сиропира бишкотите и така не остават сухи,а десерта става много сочен
АЗ НАПРАВИХ СЛАДКИША С ЦЕДЕНО КИСЕЛО МЛЯКО И СЕ ПОЛУЧИ, МОЖЕ И СЪС ЗАКВАСЕНА СМЕТАНА , НО ЦЕЛТА НА МЛЯКОТО СПОРЕД МЕН Е БИШКОТИТЕ ДА ПОЕМАТ ВОДАТА ОТ НЕГО .
Къде се слагат бананите - между двата реда бишкоти може би?
Между редовете и отгоре можете да наредите, но лесно потъмняват ,тъй като се окисляват от въздуха, а иначе можете да замените със всеки друг плод или сладко по избор
ЗДРАВЕЙТЕ! ДНЕС НАПРАВИХ СЛАДКИША. ГОСТИТЕ МИ БЯХА ВЪЗХИТЕНИ ОТ НЕВЕРОЯТНО ЛЕКИЯ И ПРИЯТЕН ВКУС! ДОБАВИХ НАСТЪРГАН ЛИМОН И ПЛОД - КАЙСИЯ! БЛАГОДАРЯ ЗА РЕЦЕПТАТА!
Най добре е да ползвате цедено мляко
Благодаря Ви!
Публикуване на коментар