Шоколадово изкушение " Черната монахиня"
Продукти:
1 ч.ч. захар
3 яйца
1ч.ч. прясно мляко
1ч.ч. олио
1ч.ч. брашно
1 пакетче ванилова захар
1 бакпулвер
4 с.л. натурално какао
За заливката:
1/2 ч,ч, захар
1/2 ч.ч. олио
1/2 ч.ч. прясно мляко
4 с.л. натурално какао
Приготвяне:
Захарта, яйцата и ваниловата захар се разбиват на пухкав крем. Към тях се добавят млякото и олиото, а накрая брашното и бакпулвера пресяти заедно с какаото.
Така получената смес се изсипва в тавичка и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Заливката се прави като в касерола или друг подходящ съд се слагат млякото, олиото, захарта и какаото и на умерена температура се оставя да ври наколко минути като непрекъснато се бърка.
След като се охлади сладкиша се нарязва на квадратчета и се залива с топлата заливка хубаво да попие в блата.
Този сладкиш е с изключително наситен шоколадов вкус, умерено сладък е и не остава никак сух.