Ориз с гъби
Необходими продукти:
1 ч.ч. ориз,
400г. гъби,
1 среден домат,
1 малка глава лук,
стрък зелен лук,
1/2 връзка магданоз,
зехтин,
черен пипер, сол.
Начин на приготвяне:
Оризът се измива от нишестето и се вари според указанието на опаковката до готовност в подсолена вода, а ако имате останал замразен пилешки бульон още по-добре.
След това се измива и се намазнява със зехтин.
В сгорещен тиган слагаме зехтин и запържваме ситно нарязаната глава лук, а след като се задуши малко слагаме и гъбите към него.
Когато са почти готови се слага ситно смления домат (трябва да е на малки парченца) и се оставя докато изври водата му.
Чак тогава се добавя оризът , разбърква се много добре за 1-2 мин. , подправя се и се отнема от огъня.
Поръсва се със стръка зелен лук и магданоза, които са ситно нарязани.
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Необходими продукти:
1 ч.ч. ориз,
400г. гъби,
1 среден домат,
1 малка глава лук,
стрък зелен лук,
1/2 връзка магданоз,
зехтин,
черен пипер, сол.
Начин на приготвяне:
Оризът се измива от нишестето и се вари според указанието на опаковката до готовност в подсолена вода, а ако имате останал замразен пилешки бульон още по-добре.
След това се измива и се намазнява със зехтин.
В сгорещен тиган слагаме зехтин и запържваме ситно нарязаната глава лук, а след като се задуши малко слагаме и гъбите към него.
Когато са почти готови се слага ситно смления домат (трябва да е на малки парченца) и се оставя докато изври водата му.
Чак тогава се добавя оризът , разбърква се много добре за 1-2 мин. , подправя се и се отнема от огъня.
Поръсва се със стръка зелен лук и магданоза, които са ситно нарязани.
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!