Хлебни кроасани със солена плънка
Необходими продукти за тестото:
120мл. топла вода,
120 мл. топло мляко,
120 мл, олио,
420г. брашно,
2 с.л. захар,
1 с.л. сол, 20г. или 1/2 кубче жива мая или 7г. суха мая.
За плънката използвах
3 кисели краставички,
1 с.л. с връх заквасена сметана,
1 с.л. майонеза,
300г. шунка нарязана на кубчета, черен пипер, но може да си я направите по Ваш вкус с каквото предпочитате.
За намазване:
1 яйце + прясно мляко
Начин на приготвяне:
Замесва се меко тесто и се оставя да втаса.
Аз загрявам фурната на 50 градуса и като достигне тази температура я изключвам и оставям тестото вътре с намазнена повърхност за да не хване "коричка" от топлия въздух и завито не плътно с кърпа , докато се удвои обема му.
За плънката се надребняват шунката и краставичките разбъркват се с майонезата и заквасената сметана и се подправяна вкус с черен пипер.
След като е втасало хубаво го примесвам и го разточвам на правоъгълник с дебелина 1 см. ,от който правя триъгълници.
В широката част слагам от плънката по 1 с.л. и навивам като кроасани или кифлички кой както си прецени.
Слагат се в тава предварително застлана с хартия за печене и се редят на достатъчно разстояние тъй като почти утрояват обема си.
Отново се оставят да втасат като се повтаря процедурата с подгрятата фурна и след като са удвоили обема си се намазват с яйцетои прясното мляко за лъскавина.
Пекат се на предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор за 20-25 мин. или до готовност.
След като се изпекат леко се напръскват с вода и се оставят под кърпа да се задушат за допълнителна мекота за 10 мин.
Опитайте няма да съжалявате!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Необходими продукти за тестото:
120мл. топла вода,
120 мл. топло мляко,
120 мл, олио,
420г. брашно,
2 с.л. захар,
1 с.л. сол, 20г. или 1/2 кубче жива мая или 7г. суха мая.
За плънката използвах
3 кисели краставички,
1 с.л. с връх заквасена сметана,
1 с.л. майонеза,
300г. шунка нарязана на кубчета, черен пипер, но може да си я направите по Ваш вкус с каквото предпочитате.
За намазване:
1 яйце + прясно мляко
Начин на приготвяне:
Замесва се меко тесто и се оставя да втаса.
Аз загрявам фурната на 50 градуса и като достигне тази температура я изключвам и оставям тестото вътре с намазнена повърхност за да не хване "коричка" от топлия въздух и завито не плътно с кърпа , докато се удвои обема му.
За плънката се надребняват шунката и краставичките разбъркват се с майонезата и заквасената сметана и се подправяна вкус с черен пипер.
След като е втасало хубаво го примесвам и го разточвам на правоъгълник с дебелина 1 см. ,от който правя триъгълници.
В широката част слагам от плънката по 1 с.л. и навивам като кроасани или кифлички кой както си прецени.
Слагат се в тава предварително застлана с хартия за печене и се редят на достатъчно разстояние тъй като почти утрояват обема си.
Отново се оставят да втасат като се повтаря процедурата с подгрятата фурна и след като са удвоили обема си се намазват с яйцетои прясното мляко за лъскавина.
Пекат се на предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор за 20-25 мин. или до готовност.
След като се изпекат леко се напръскват с вода и се оставят под кърпа да се задушат за допълнителна мекота за 10 мин.
Опитайте няма да съжалявате!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!