Най-търсени за последните 7 дни
Солени мъфини
Необходими продукти:
4 яйца
1 ч.ч. кисело мляко + 1/2 ч.л. сода за хляб
2 ч.ч. брашно
колбас
кисела краставичка
100-150г натрошено сирене
черен пипер
Начин на приготвяне:
Това са наистина експресни солени кексчета,които често приготвям за закуска като изцяло използвам за сместа Нутрибулет-а като в голямата чаша поставям киселото мляко със содата ,разбърквам и оставям да шупне.
След това поставих яйцата и брашното.
Поставих приставката с кръстатите остриета на Нутрибулет и миксирах точно за 10 секунди.
Към лепкавата смес добавете сирене или нарязан на кубчета колбас и въобще каквото решите като добавка.
!!! В кексчетата не се слага олио !!!
В чашки за кексчета разпределяме сместа като ги пълним един пръст под ръба на формичката
като предварително ги намазняваме, за да може след изпичане да се отделят добре.
По желание можем да поръсим отгоре с кашкавал .
Получават се 10 бр. в големи чашки за кексчета или 12 бр. от по-малките.
Печем в предварително загрята на 180 градуса за 20-25 мин.
След като са готови оставяме на леко отворена фурна за около 10-15 мин.
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група ТУК, а ако желаете да се присъедините към страницата на блога в Facebook натиснете ТУК
Салата с фенел и нискокалоричен дресинг
Необходими продукти:
1 глава фенел
2 връзки репички
1 връзка копър
За нискокалоричния дресинг:
5 пълни с.л. цеден продукт
2 с.л. горчица
2 с.л. зехтин
1/2 ч.л. сол
лимонов сок на вкус
черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Фенела се почиства от горната част (разклонената) , разрязва се на две и се премахва средната част,която е и най-твърда.
Репичките се почистват и заедно с главата фенел се нарязват на тънко , а ако разполагате с ренде; кухненски робот с фин диск за рязане или някакъв вид зеленчукорезачка още по-лесно, става за секунди, ако обаче не разполагате с такива, постарайте се да нарежете на възможно най-фино.
Връзката копър нарецете на ситно.
В купичка смесете съставките за нискокалоричния дресинг и подправете по Ваш вкус.
Разбийте добре с телена бъркалка за разбиване на яйца или с вилица, както Ви е удобно, въпроса е да се обединят добре съставките.
Смесете зеленчуците и копъра, разбъркайте и поднесете с дресинга.
Тази салата е много витаминозна и подходяща за хора,които внимават как и с какво се хранят или за разтоварващи дни, а същевременно е много засищаща.
Заповядайте в кулинарната ми група ТУК, а ако желаете да се присъедините към страницата на блога в Facebook натиснете ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Дебеланки със сирене
Необходими продукти:
600мл. топло мляко
500г. брашно
1 кубче жива мая или 2 пак. суха мая (по 7г. всяко)
50г. масло (разтопено)
3 яйца
1 с.л. захар
1 с.л. сол
300-400г. бяло сирене - натрошено
Начин на приготвяне:
В част от топлото мляко разтваряме маята със захарта и 1 с.л. брашно.
Оставяме да шупне за 5 мин. и добавяме и останалите продукти като разбиваме с миксер за да се обединят добре всички продукти.
Добавяме към получилата се гъста каша и натрошеното сирене.
Разбъркваме с шпатула този път и оставяме да втаса сместа на топло за 30 мин,
Загряваме тиган с незалепващо покритие аз използвах червеното тиганче Стоун Ледженд ,намазваме дъното му с разтопено масло и с черпак сипваме от сместа.
Печем по 3-4 мин . на всяка страна като щом се получат шупли се обръщат.
Така докато свърши сместа.
Получават се 10 бр.
Може да се гарнират и със сладко.
Добър Апетит!
Източник на рецептата: receptite.com
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Кюфтета по Чирпански
Необходими продукти:
600г. кайма смес
1 връзка магданоз
2 глави лук
2 филийки по-сух хляб
1 морков
5 средни картофа
1 прясна червена пиперка
300г. доматено пюре
2-3 с.л. брашно
олио
1 с.л. червен пипер
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Филийките хляб се накисват в прясно мляко и се смесват с каймата , заедно с наситнените глава лук и половината от връзката магданоз.
Подправяме на вкус с черен пипер , а може да сложите и 1 с.л. подправка за кайма.
Оформяме кюфтенца, които овалваме в брашно и запечатваме в сгорещена мазнина, без да ги препържваме.
Изваждаме кюфтенцата и в същата мазнина задушаваме другата глава лук, която също е наситнена, червената пиперка, отново на дребно нарязана и моркова, който е нарязан на кръгчета.
След като се задушат добре , поръсваме с 3-те с.л. брашно , разбъркваме и добавяме доматеното пюре.
Слагаме около литър вода, червения пипер, черния пипер и картофите, които предварително сме обелили, измили и нарязани на по-едро.
Посоляваме.
Оставяме да къкри ястието на тих огън до полу-готовност на картофите.
Тогава прибавяме и кюфтенцата.
Оставяме за още 15 мин. да къкри.
Сервираме ястието поръсено със ситно нарязан магданоз.
Да Ви е сладко!
Заповядайте в кулинарната ми група ТУК, а ако желаете да се присъедините към страницата на блога в Facebook натиснете ТУК
Благодаря Ви от сърце!