Песто от люти чушки
Продукти:
1 кг люти чушки
500г чесън
250 мл. олио
400г захар
600мл. оцет
4 с.л. сол
2-3 връзки копър
Приготвяне:
Чушките се измиват, слагат се в тава на един пласт и се слагат в предварително загрята фурна на 200г. докато се опукат леко.
След това се премахва горната част с дръжката и се смилат в кухненски робот или блендер.
Копъра и чесъна също се смилат.
Разбъркват се с олиото, оцета, захарта и солта и се пълнят в бурканчета, които се затварят много добре и се заваряват за 10 минути или докато капаците хлътнат и се вакуумират добре.
Оставят се обърнати докато изстинат.
Много благодаря на моята последователка Галина Вичева за хубавата рецепта, като тя ми обясни, че тази рецепта са я правили преди повече от 20 години, като продуктите са били смилани на машинка за мелене на ситна решетка и са я наричали естествен антибиотик.
Тази разядка е прекрасна добавка към супи и ястия, а лечебните свойства на лютото и чесъна са известни като лично аз мога да твърдя, че наистина лекуват и са вълшебни затова и в моите рецепти наблягам на лютото и чесъна.
Опитайте и няма да съжалявате!
Бъдете здрави!