Кето руло от тиквички
Здравейте, любители кулинари .
С удоволствие искам да ви уведомя ,че ще си партнираме с #BILLAБългария и ще предложим няколко рецепти включващи зеленчуци отгледани по програмата за намаляване на пестицидите изключително и само в България, директно от производители на #BILLAГрадини
Аз пък от своя страна се ангажирах да изготвя авторски рецепти, както знаете обожавам свежите и сезонни продукти и в случая за тази рецепта използвах тиквички - български,свежи ,с малки семки и гладка кора и свеж цвят,а за салатата използвах микс от чери доматчета сочни и свежи със уникален сладък вкус. Разбира се директно от #BILLAГрадини.
С удоволствие искам да ви уведомя ,че ще си партнираме с #BILLAБългария и ще предложим няколко рецепти включващи зеленчуци отгледани по програмата за намаляване на пестицидите изключително и само в България, директно от производители на #BILLAГрадини
Аз пък от своя страна се ангажирах да изготвя авторски рецепти, както знаете обожавам свежите и сезонни продукти и в случая за тази рецепта използвах тиквички - български,свежи ,с малки семки и гладка кора и свеж цвят,а за салатата използвах микс от чери доматчета сочни и свежи със уникален сладък вкус. Разбира се директно от #BILLAГрадини.
Продукти:
2 средни тиквички
2 средни тиквички
200г. бекон
250 г. крема сирене (2 пакетчета)
3 скилидки чесън
5 средни на големина яйца
50г. масло
1/4 ч.л. сода бикарбонат
сол
черен пипер
За поднасяне:
чери домати
2 скилидки чесън
краве сирене
магданоз
сол
зехтин
Приготвяне:
Тиквичките се настъргват, осоляват и се оставят да се изцеди
водата за около 30 минути.
Изцеждат се допълнително с ръка или през марля, добавят се
към тях яйцата, 125г. или едното пакетче крема сирене, 3 скилидки чесън, които
се пресоват предварително и леко разтопеното масло и содата.
Подправя се със сол и черен пипер.
Сместа се разбърква много добре с помощта на миксер и след това се изсипва в тава с постлана хартия за печене като за
всеки случай намазняваме леко хартията за печене със зехтин или предпочитана от Вас течна
мазнина.
Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна без вентилатор
или на 180 градуса фурна с вентилатор за 20 мин.
След като се изпече блата го оставяме да се хлади.
Мажем го с другото пакетче крема сирене и нареждаме бекон отгоре. Аз използвах варено-пушеният бекон с марка BILLA и с помощта на хартията за печене завиваме внимателно на стегнато руло.
Завиваме хартията от двата края като бонбон и оставяме да престои около 30 мин, за да стегне. Салатата към рулото приготвих от чери доматчетата, нарязани на половинки, пресовани 2 скилидки чесън, ситно нарязан магданоз, сол, зехтин и поръсена с краве сирене.
Бързо, лесно и много вкусно.