Супа топчета II вид
Необходими продукти:
250г. кайма,
(понякога слагам 1-2 с.л. суров ориз към каймата , а ако обичате сложете и Вие)
1 ч.л. подправка за кайма,
1/2 връзка магданоз,
1 среден морков,
3 средни картофа,
1 "гнездо" фиде,
1 червена пиперка,
2 листа целина (цели със стеблата),
2 яйца,
3 с.л. с връх кисело мляко по възможност гъсто, 1 средна глава лук,
олио,
сол, черен пипер,
Начин на приготвяне:
В тенджера се загрява олиото и се запържва ситно нарязаният лук, след като се задуши се добавят и отново ситно нарязаните морков и червената пиперка.
Разбъркват се много добре и се оставят под капак на средно загрят котлон, докато омекнат.
Картофите се режат на не много дребни кубчета и се добавят към задушените зеленчуци, както и нарязаните стръкове целина .
!!! Ако искате да са много на ситно нарязани зеленчуците използвайте блендер или кухненски робот.
Аз често правя така заради детето,което не обича много едри частици и ги отделя и обира само топчетата, фидето и бульона, а целта е да се хапнат всички зеленчуци,които съдържа тази богата на продукти,гъста супа.!!!
Отново се разбъркват за да се омазнят хубаво, след което добавяме около 2 л. вода и оставяме да заври на умерен огън.
Каймата овкусяваме с подправката за кайма и половината от магданоза нарязан на ситно.
Омесваме добре и оставяме докато заври супата в хладилник за да стегне.
Като заври супата оформяме топчета и пускаме в тенджерата.
След като изплуват на повърхността значи са сварени и можем да сложим натрошеното фиде.
Подправяме със сол и черен пипер на вкус и оставяме на слабо още около 15 мин, за да се слеят всички вкусове и аромати.
В купа разбиваме яйцата и киселото мляко.
След като се охлади леко супата с помощта на черпак на тънка струйка добавяме от бульона към застройката като енергично бъркаме с тел за яйца или вилица, докато се уеднакви температурата на супата в тенджерата и застройката с бульона. Когато това стане прибавяме застройката отново на тънка струйка към супата като отново разбъркваме с черпака.
Поръсваме с останалата част от магданоза отново леко наситнен и поднасяме с резен лимон.
Тази супа точета съдъра изключтелно много зеленчуци и детето ми я обожава, а тайната е,че са много ситно нарязани и се виждат единствено топчетата и фидето, така,че ако и Вашите деца не си падат много по зеленчуците- това е Вашата супа!
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Необходими продукти:
250г. кайма,
(понякога слагам 1-2 с.л. суров ориз към каймата , а ако обичате сложете и Вие)
1 ч.л. подправка за кайма,
1/2 връзка магданоз,
1 среден морков,
3 средни картофа,
1 "гнездо" фиде,
1 червена пиперка,
2 листа целина (цели със стеблата),
2 яйца,
3 с.л. с връх кисело мляко по възможност гъсто, 1 средна глава лук,
олио,
сол, черен пипер,
Начин на приготвяне:
В тенджера се загрява олиото и се запържва ситно нарязаният лук, след като се задуши се добавят и отново ситно нарязаните морков и червената пиперка.
Разбъркват се много добре и се оставят под капак на средно загрят котлон, докато омекнат.
Картофите се режат на не много дребни кубчета и се добавят към задушените зеленчуци, както и нарязаните стръкове целина .
!!! Ако искате да са много на ситно нарязани зеленчуците използвайте блендер или кухненски робот.
Аз често правя така заради детето,което не обича много едри частици и ги отделя и обира само топчетата, фидето и бульона, а целта е да се хапнат всички зеленчуци,които съдържа тази богата на продукти,гъста супа.!!!
Отново се разбъркват за да се омазнят хубаво, след което добавяме около 2 л. вода и оставяме да заври на умерен огън.
Каймата овкусяваме с подправката за кайма и половината от магданоза нарязан на ситно.
Омесваме добре и оставяме докато заври супата в хладилник за да стегне.
Като заври супата оформяме топчета и пускаме в тенджерата.
След като изплуват на повърхността значи са сварени и можем да сложим натрошеното фиде.
Подправяме със сол и черен пипер на вкус и оставяме на слабо още около 15 мин, за да се слеят всички вкусове и аромати.
В купа разбиваме яйцата и киселото мляко.
След като се охлади леко супата с помощта на черпак на тънка струйка добавяме от бульона към застройката като енергично бъркаме с тел за яйца или вилица, докато се уеднакви температурата на супата в тенджерата и застройката с бульона. Когато това стане прибавяме застройката отново на тънка струйка към супата като отново разбъркваме с черпака.
Поръсваме с останалата част от магданоза отново леко наситнен и поднасяме с резен лимон.
Тази супа точета съдъра изключтелно много зеленчуци и детето ми я обожава, а тайната е,че са много ситно нарязани и се виждат единствено топчетата и фидето, така,че ако и Вашите деца не си падат много по зеленчуците- това е Вашата супа!
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
19 коментара:
Очевидно,че на снимката в топчетата има ориз, а това не е споменато в рецептата ,или сте ползвала чужда снимка
ПОнякога слагам 1-2 с.л. ориз, зависи от каймата,която ползвам
Става изключително вкусна!!! До скоро пропусках чушката,но с нея вкуса е неузнаваем.Адмирации за рецептата!
Благодаря Ви! Радвам се, че Ви харесва на вкус!
В рецептата горе доста добре е упоменато за ориза. :)четете и после пишете.
До сега винаги съм правила супата топчета без картофи и фиде /с ориз/ Пилешката супа я правя с тези съставки и някак бях приела да се различават двете супи. Реших обаче да следвам рецептата и вместо пилешко сложих топчета. Превъзходна стана. Благодаря за рецептата!
Благодаря Ви за милите думи и много се радвам,че Ви е харесала, а тази супичка я измислих просто , защото когато беше малка дъщеря ми ядеше основно супи и за мен беше важно да я "обогатя" затова и има толкова много зеленчуци,която тя ядеше без никакъв проблем даже напротив, искаше допълнително.
До толкова обаче ни хареса и на нас тази супичка ,че си остана като любима част от менюто ни до ден днешен.
Супата е уникално вкусна!Истинска наслада за марки и големи :) Благодаря Ви за споделената рецепта!
Радвам се, че Ви е харесала!
Аз я правя по същия начин, с малката разлика, че използвам масло вместо олио, за да запържа лука и моркова. Вкусът е невероятен
Трябва да я опитаме!!!
Бихте ли ми казали само от какво се получава жълтеникавия цвят. На много места съм го виждала в супите, но при мен вкъщи не става същото...
От задушаването на моркова той си пуска цвят, а също и ако използвате за застройка хубави и пресни яйца или само жълтъци
Моята супа е същата, но с арпа фиде и Застройката се сварява отделно.
Здравейте, поздравления супата е страхотна днес я приготвих за семейството ми, децата много обичат супа топчета! Даже я сготвих в мултикукъра :) Благодаря Ви за страхотните рецепти!!!
Благодаря за страхотния отзив и много се радвам,че рецептата е допаднала на семейството Ви!
Поздрави!
Извинявам се,но искам да попитам къде изчезна прекрасната ви рецепта за гъста пил.супа и за английски фъч,Благодаря ви😊
Благодаря,прекрасен вкус.
Радвам се,че Ви е харесала
Публикуване на коментар