Паниран карфиол
Необходими продукти:
Необходими продукти:
1 средна глава карфиол,
4 големи яйца,
1 пакетче бакпулвер,
брашно ,
сол,
черен пипер.
Начин на приготвяне:
Карфиолът се накъсва на "розички" и се измива много добре.
В тенджера се завира вода и се посолява. Прибавят се и розичките карфиол.
Подваряват се за 10 мин. , след което "шоково" се изстудяват в купа със студена вода и лед за да спре процеса на варене.
Панировката се прави като яйцата се разбиват много добре , прибавя се бакпулвера и брашното и се сгъстява с него до консистенцията на палачинково тесто. Посолява се и се слагат 2-3 щипки черен пипер на вкус.
В силно сгорещена мазнина се пържат ,като всяка розичка се потапя във сместа и леко се изцежда.
Ако искате леко хрупкав вид след като потопите в панировката,оваляйте и в галета .
Оставят се в чиния или тава с домакинска хартия за да се поеме излишната мазнина.
Сервирайте веднага!
Идеално се комбинира с млечно -чеснов сос
Добър Апетит!
Идеално се комбинира с млечно -чеснов сос
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Няма коментари:
Публикуване на коментар