Дип от хумус с печена червена капия
Необходими продукти:
300г. нахут,
3 с.л. зехтин,
3 с.л. сусамов тахан ,
1 голяма печена червена капия,
1/2 чаша вода или ако използвате стерилизиран нахут ползвате от водата от стерилизацията му, сол на вкус.
Начин на приготвяне:
Нахутът се слага в блендер ако използвате стерилизиран (ако използвате суров, се накисва от предната вечер и се вари в леко подсолена вода), прибавя се към него 3 с.л. тахан и 3 с.л. зехтин. Разбиват се продуктите до гладка смес като малко по малко се добавя водата и се прибавя печената пиперка. Посолява се на вкус.
Ако оставите по-гъст т.е. сложите по-малко вода, може да консумирате върху филия като пастет или като разядка към основно ястие.
Да Ви е сладко!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Необходими продукти:
300г. нахут,
3 с.л. зехтин,
3 с.л. сусамов тахан ,
1 голяма печена червена капия,
1/2 чаша вода или ако използвате стерилизиран нахут ползвате от водата от стерилизацията му, сол на вкус.
Начин на приготвяне:
Нахутът се слага в блендер ако използвате стерилизиран (ако използвате суров, се накисва от предната вечер и се вари в леко подсолена вода), прибавя се към него 3 с.л. тахан и 3 с.л. зехтин. Разбиват се продуктите до гладка смес като малко по малко се добавя водата и се прибавя печената пиперка. Посолява се на вкус.
Ако оставите по-гъст т.е. сложите по-малко вода, може да консумирате върху филия като пастет или като разядка към основно ястие.
Да Ви е сладко!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Няма коментари:
Публикуване на коментар