Лесна лютивка (апетитка) на фурна
Продукти:
2 кг. консервни домати тип "Рома"
2 кг. червена капия (по възможност месеста)
100 мл. олио.
3 с.л. захар
сол,черен пипер на вкус
30 бр люти чушки рибки или други по Ваш вкус
сложих и 3 скилидки чесън,но той не е задължителен
Приготвяне:
Нрежете на кубчета капията и доматите, аз ги накълцах подобно на "мързеливата" лютеница в кухненския робот и станха на много дребни парченца,поставете в дълбока тава и заедно с олиото и захарта разбъркайте..
Сложете в силно загрята фурна на 250 градуса и покрийте с фолио, но не плътно за да се изпари водата от продуктите.
След час разбъркайте и пуснете измитите и надупчени на няколко места люти чушки , ако слагате чесън сега е моментът и оставете за още час отново под фолио.
След като е готова и е останала само на "мазнина" извадете от фурната и овкусете.
Извадете чушките пасирайте апетитката и напълнете бурканчетата с нея като пуснете и по 3 чушки във всеки буркан , ако искате леко само да налютява намалете количеството чушки на 1-2 .
Затворете бурканчетата и обърнете още докато е гореща и така няма да има нужда да стерилизирате и ще се вакуумират безпроблемно, ако обаче я пасирате студена е нужно да заварите за 10 минути само колкото да "дръпне" капачката.
Това е! Бързо,лесно ,вкусно , а консистенцията става плътна точно като на лютеницата!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК