сряда, 26 октомври 2016 г.

Салата от печен пипер без заваряване

Салата от печен пипер без заваряване



Продукти:

12кг. пипер ( в суров вид), а можете да използвате и върхари
5 големи моркова
2 глави чесън
2 връзки целина


За маринатата:

3 бутилки оцет
4 ч.ч. захар
12г. натриев бензоат ( на 1 кг. пипер - 1 г. натриев бензоат)
1 ч.ч. сол
1 ч.ч. олио


Начин на приготвяне:

Почистете пипера от дръжките и семките.
Изпечете го и го поставете в удобен съд или найлонови торби за да се задуши и лесно да може да се обели.



В тенджера сложете оцета, олиото, захарта и солта и разбърквайте докато заври и се разтворят напълно захарта и солта.
След като това стане снемете от котлона и сложете натриевия бензоат.

Разбъркайте докато се разтвори и оставете да се охлади маринатата.

Нарежете морковите, целината и чесъна. 


От тях можете да сложите в количества по Ваше желание.
Обелете пипера и сложете в удобен съд, в който ще можете да залеете с маринатата и да отлежи .

Така редите ред печен и обелен пипер, ред моркови,чесън и целина и така докато свършат продуктите.



Загрейте маринатата и залейте салатата.
Разбъркайте добре да се разпредели равномерно, затворете с капак или стреч фолио и оставете да престои салатата 7-10 дни.
От натриевия бензоат се консервира салатата и няма нужда са се заварява.


Самата марината става съвсем леко кисела и леко сладни така,че като я поднасяте можете допълнително да я овкусите .
След като е престояла салатата в маринатата, прехвърлете в буркани и съхранявайте на хладно.

От тази доза излизат 10 буркана от 700мл..

Тази салатка я знам от леля ми, много е вкусна и идеално мезе към ракията, а и е подходящо допълнение към трапезата за Бъдни вечер.
Надявам се да Ви хареса!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!











Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...