Пилешко в азиатски стил с джинджифил и спагети от моркови
Необходими продукти:
2 бр пилешки гърди
2 големи моркова
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
5 с.л. оризово олио (разбира се можете да ползвате и зехтин или обикновено слънчогледово)
джинджифил с големината около 3 см. (ако обичате сложете и повече,но внимавайте тъй като е с много остър вкус и аромат)
100 мл. соев сос
3 средни на големина пиперки
сусам за поръсване
Начин на приготвяне:
Нарежете пилешкото месо на дълги ивички.
Трябва да са с еднаква дебелина за да се мариноват и сготвят едновременно.
Сложете ги в купа, пресовайте скилидките чесън, обелете от кората и настържете на много ситно ренде джинджифила и добавете 2 с.л. оризово олио и соевия сос като отделите 2 с.л. от него за зеленчуците.
Разбъркайте и оставете да се мариноват докато си приготвите зеленчуците.
Морковите направете на спагети с помощта на спиралайзер - моят избор да избегна въглехидратите, зелените пиперки почистете и нарежете по дължина на ивички , а главата лук на полумесеци.
В подходящ тиган уок или както в случая използвам слоуп тиган, сложете пилешкото и го запържете до получаване на кафяв загар от всички страни.
Тиганът задължително трябва да е много добре загрят за да се получи така наречото stir fry или сухо пържене,което е от една страна много бързо , а от друга супер здравословно.
Отделете в чиния вече готовото пилешко и в същия тиган добавете останалото оризово олио и след няколко секунди морковените спагети и останалите зеленчуци.
Подправете със соевия сос.
Разбърквайте непрекъснато,защото се готвят буквално за минути като задължително трябва да останат леко хрупкави .
Добавете и пилешкото като ако са се отцедили някакви сокове от него не трябва да се слага.
Разбъркайте още няколко пъти и поднесете веднага поръсени със сусам и ако обичате пикантно добавете лют сос Табаско.
Добър Апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар