Кисели чорбаджийски чушки
Продукти:
3 кг чорбаджийски чушки
2 връзки листа целина
За маринатата:
9 ч.ч. вода
4 ч.ч. оцет
4 ч.ч. захар
1 ч.ч. сол
Приготвяне:
Приготвянето е изключително лесно и всяка домакиня, дори и начинаеща би се справила с това.
В тенджера се слагат всички съставки за маринатата и се завира докато се разтвори захарта, като аз я оставям да поври точно 5 минутки.
Измиваме си чушките и им отрязваме дръжките като правим разрез напречно на капачето за да може да попие маринатата в самата чушка.
В добре измити буркани слагаме на дъното зърна черен пипер, няколко резена скилидки чесън и листа целина.
Редим плътно чушките като в средата пак сложих чесън и целина както и накрая като сме напълнили буркана с чушките.
Заливаме с маринатата, затваряме добре винтовите капаци и обръщаме бурканите на обратно за една нощ.
Това е !
След около 10 дни имаме вкусни кисели чушки.
Опитайте и вие!
Няма коментари:
Публикуване на коментар