Сладкиш с череши
Продукти:
3 средни на големина яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
400г. череши
1 пакетче бакпулвер
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
400г. череши
1 пакетче бакпулвер
За карамела:
1 ч.ч. захар
125г. меко масло
Приготвяне:
Измиваме черешите и им премахваме костилките.
Разполовяваме ги.
Много е важно плодовете и зеленчуците, които използваме да са висококачествени и още по-
важно е те да са от български производители. Затова се доверявам на #BILLAГрадини, тъй като
се отглеждат по програма за намаляване на пестицидите, а черешите, които използвах са
много едри, сочни, наситени с вкус и аромат. Затова и не добавих допълнително ванилова
есенция или друг аромат в сместа за сладкиша.
За сместа разбиваме яйцата със захарта, брашното и бакпулвера с помощта на миксер до
получаване на гладка хомогенна смес.
Разполовяваме ги.
Много е важно плодовете и зеленчуците, които използваме да са висококачествени и още по-
важно е те да са от български производители. Затова се доверявам на #BILLAГрадини, тъй като
се отглеждат по програма за намаляване на пестицидите, а черешите, които използвах са
много едри, сочни, наситени с вкус и аромат. Затова и не добавих допълнително ванилова
есенция или друг аромат в сместа за сладкиша.
За сместа разбиваме яйцата със захарта, брашното и бакпулвера с помощта на миксер до
получаване на гладка хомогенна смес.
В подходяща тавичка (ако разполагате с такава с незалепващо покритие, ще е най-подходяща),
правите карамела като разтопявате маслото със захарта на средна степен на котлона, за да не
загори, защото ако това стане, ще започне да горчи и е по-добре да го изхвърлите и да
започнете отначало подготовката на карамела.
Трябва да имате предвид, че за да направите хубав карамел, ви е необходимо хубаво масло!
Аз използвах немското масло с марка BILLA, защото е с високо съдържание на мазнини - 82% и
така карамелът става плътен и не се разводнява.
Последната стъпка в приготвянето на сладкиша е да сглобим всички части като вече готовия
карамел оставим леко да се охлади и разпределим черешите върху него.
Внимателно изсипваме сместа за блата върху тях и печем в предварително загрята на 180
градуса фурна за 25 мин. Всяка фурна е с различна мощност, така че го наглеждайте и опитайте
с клечка за зъби, дали е напълно изпечен.
След като е готов, охладете и обърнете в подходяща чиния, но не оставяйте да се охлади
напълно, защото слоят с черешите и карамела ще остане на тавата. Затова обърнете, докато е
все още леко топъл.
Поднесете с топка сладолед.
Този сладкиш влиза в графа бързи и лесни за подготвяне десерти, нискобюджетна рецепта е и
е перфектното допълнение към следобедното кафе!
правите карамела като разтопявате маслото със захарта на средна степен на котлона, за да не
загори, защото ако това стане, ще започне да горчи и е по-добре да го изхвърлите и да
започнете отначало подготовката на карамела.
Трябва да имате предвид, че за да направите хубав карамел, ви е необходимо хубаво масло!
Аз използвах немското масло с марка BILLA, защото е с високо съдържание на мазнини - 82% и
така карамелът става плътен и не се разводнява.
Последната стъпка в приготвянето на сладкиша е да сглобим всички части като вече готовия
карамел оставим леко да се охлади и разпределим черешите върху него.
Внимателно изсипваме сместа за блата върху тях и печем в предварително загрята на 180
градуса фурна за 25 мин. Всяка фурна е с различна мощност, така че го наглеждайте и опитайте
с клечка за зъби, дали е напълно изпечен.
След като е готов, охладете и обърнете в подходяща чиния, но не оставяйте да се охлади
напълно, защото слоят с черешите и карамела ще остане на тавата. Затова обърнете, докато е
все още леко топъл.
Поднесете с топка сладолед.
Този сладкиш влиза в графа бързи и лесни за подготвяне десерти, нискобюджетна рецепта е и
е перфектното допълнение към следобедното кафе!
Няма коментари:
Публикуване на коментар