Таратор със заквасена сметана
Продукти:
500г. гъсто кисело мляко
400г.заквасена сметана
5 скилидки чесън
1 бр. краставица
копър
сол на вкус
зехтин/растителна мазнина по желание
начукани или смлени орехви ядки (по желание)
Приготвяне:
В купа смесете киселото мляко и заквасената сметана и разбийте добре за да се получи гладка консистенция.
Пресовайте скилидките чесън, добавете сол на вкус и разбъркайте.
Краставицата разполовете и с помощта на лъжичка премахнете по дължината семките, защото именно средната част е водната, разбира се можете и да не ги премахвате въпрос на предпочитание .
Нарежете я на кубчета и я добавете в купата.
Кофичката от млякото напълнете с вода и разредете таратора.
Добавете копър и изстудете преди да сервирате.
Получава се много интересен кремообразен таратор с леко маслен вкус идеален за летните горещи дни, а и не само.
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Пресовайте скилидките чесън, добавете сол на вкус и разбъркайте.
Краставицата разполовете и с помощта на лъжичка премахнете по дължината семките, защото именно средната част е водната, разбира се можете и да не ги премахвате въпрос на предпочитание .
Нарежете я на кубчета и я добавете в купата.
Кофичката от млякото напълнете с вода и разредете таратора.
Добавете копър и изстудете преди да сервирате.
Получава се много интересен кремообразен таратор с леко маслен вкус идеален за летните горещи дни, а и не само.
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Няма коментари:
Публикуване на коментар