Картофени палачинки
Продукти:
2 големи яйца или 3 по-малки
1 голям картоф (150-200г)
6 с.л. кисело мляко
3 с.л. растителна мазнина
1 пакетче бакпулвер (10г)
150 мл. газирана вода
1 ч.ч. брашно (с вместимост 250 мл.)
щипка сол
по желание може да се добави и 50г. натрошено твърдо сирене
по желание може да се добави и 50г. натрошено твърдо сирене
ситно нарязан магданоз или копър каквото предпочитате
2-3 стръка ситно нарязан зелен лук
черен пипер на вкус
Приготвяне:
В купа поставете киселото мляко и бакпулвера, разбъркайте и добавете яйцата, отново разбъркайте и поставете и настъргания на ситно ренде картоф, ситно нарязаните зеленийки, газираната вода, мазнината, брашното и сол и черен пипер.
Разбъркайте до хомогенна смес.
Подправете с черен пипер по желание.
Ако искате да добавите и сирене, сега е момента.
Разбъркайте отново за да се разпределят равномерно продуктите.
Тестото трябва да наподобява на палачинковото.
Загрейте на средна температура тиган за палачинки или друг такъв с незалепващо покритие, намажете с малко растителна мазнина и разпределете един черпак от картофено-палачинковата смес.
Помагах си и с лъжица, защото не се стича така както тестото за обикновени палачинки и беше необходимо да се разпределят добре продуктите в него.
След като се запече обърнете и изпечете и от другата страна.
Можете да направите плънка по желание като аз намазах с крема сирене и добавих парчета шунка, но можете да сложите и салата "Снежанка" или руска салата например.
В случая докато беше още гореща палачинката настъргах кашкавал и сложих парчета колбас.
Тези картофени палачинки стават невероятно вкусни и могат да се поднесат като солено предястие или лека закуска.
Добър Апетит!
Разбъркайте до хомогенна смес.
Подправете с черен пипер по желание.
Ако искате да добавите и сирене, сега е момента.
Разбъркайте отново за да се разпределят равномерно продуктите.
Тестото трябва да наподобява на палачинковото.
Загрейте на средна температура тиган за палачинки или друг такъв с незалепващо покритие, намажете с малко растителна мазнина и разпределете един черпак от картофено-палачинковата смес.
Помагах си и с лъжица, защото не се стича така както тестото за обикновени палачинки и беше необходимо да се разпределят добре продуктите в него.
След като се запече обърнете и изпечете и от другата страна.
Можете да направите плънка по желание като аз намазах с крема сирене и добавих парчета шунка, но можете да сложите и салата "Снежанка" или руска салата например.
В случая докато беше още гореща палачинката настъргах кашкавал и сложих парчета колбас.
Тези картофени палачинки стават невероятно вкусни и могат да се поднесат като солено предястие или лека закуска.
Добър Апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар