петък, 27 октомври 2017 г.

Пуканите люти чушки на баба Тинка

Пуканите люти чушки на баба Тинка



Продукти:

1,5 кг. люти чушки
700мл. оцет
700г. захар
(ако Ви е много захарта може да намалите до 500г)

скилидки чесън
ситно нарязан копър
1/2 ч.ч. олио или по 2 с.л. във всяко бурканче
сол на вкус
(сложих по 1 ч.л. сол в бурканче)





Приготвяне:


Измиваме, подрязваме леко дръжките и правим разрез в основата на чушките и ги опукваме леко без да изгорят.
В тенджерка поставяме захарта и оцета аз пуснах и 10 зърна черен пипер.




Трябва маринатата да заври.
Вземаме бурканчета като използвах такива с вместимост 314 мл., поставяме 2 с.л. олио, 1 ч.л. сол и голяма щипка ситно нарязан копър (замених го с магданоз) и една скилидка нарязана на резени чесън.

Редим плътно чушките без да ги мачкаме и накрая отново слагаме щипка копър (магданоз).
Заливаме с врящата марината ,затваряме добре с капачките и обръщаме бурканчетата с капачките надолу и така ще се вакуумират от горещата течност.
Като напълно изстинат можете да приберете на хладно място, а след 3- 4 дни може и да си ги консумирате тъй като ще са се слели всички вкусове и аромати.
Добър Апетит!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУКа страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК


















Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...