Необходими са Ви единствено:
4 яйца
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. кисело мляко + 1 ч.л. сода бикарбонат
1/2 ч.ч. олио
300г. сирене
1 ч.ч. - 200мл.
Начин на приготвяне:
Сложете содата да шупне в киселото мляко.
Като шупне сложете яйцата , олиото и брашното.
Всичко това направих за няма и 5 мин с помощта на миксер.
Накрая като се получи лепкаво тесто добавете и натрошеното сирене и разбъркайте този път с шпатула.
Сложете сместа в тавичка с диаметър 24-26 см. , а ако не е с незалепващо покритие намаслете и набрашнете предварително.
Печете в предварително загрята на 180 градуса с вентилатор или 200 градуса без за около 20-25 мин. или до суха клечка.
Като се изпече тази вкусотия, напръскайте с вода и покрийте с кърпа за десетина минути.
За има няма 30 мин. имате страхотна закуска.
Добър Апетит!
източник: bonapeti.bg
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
300г. сирене
1 ч.ч. - 200мл.
Начин на приготвяне:
Сложете содата да шупне в киселото мляко.
Като шупне сложете яйцата , олиото и брашното.
Всичко това направих за няма и 5 мин с помощта на миксер.
Накрая като се получи лепкаво тесто добавете и натрошеното сирене и разбъркайте този път с шпатула.
Сложете сместа в тавичка с диаметър 24-26 см. , а ако не е с незалепващо покритие намаслете и набрашнете предварително.
Печете в предварително загрята на 180 градуса с вентилатор или 200 градуса без за около 20-25 мин. или до суха клечка.
Като се изпече тази вкусотия, напръскайте с вода и покрийте с кърпа за десетина минути.
За има няма 30 мин. имате страхотна закуска.
Добър Апетит!
източник: bonapeti.bg
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Страхотна Благодаря за рецептата
ОтговорИзтриванеБлагодаря за доверието към представената от мен рецепта!
ОтговорИзтриванеЗа 2-ри път правя мързелива баница по тази рецепта, и все не се надува :(
ОтговорИзтриванеСлучвало ми се е и се оказа,че содата ми е изветряла, проверете дали и при Вас не е това и другото,което може да бъде ако не е добра разбита цялата смес тогава става сбита и не се надува.
ОтговорИзтриванеЕли, благодаря за страхотната рецепта. Получи се една пухкавелка. Поздрави и прегръдки!
ОтговорИзтриванеНели.,благодаря за хубавите думи!
ОтговорИзтриванекогато не бухва не е от содата ( и години да стои не се променя), а е от това, че млякото е било студено. Трябва да е извън хладилника поне 1 час преди употреба, същото се отнася и за яйцата!
ОтговорИзтриванеИ аз съм на това мнение.И не се отваря постоянно фурната,най-много 2-3 пъти.
ИзтриванеИ аз съм на това мнение.И не се отваря постоянно фурната,най-много 2-3 пъти.
ИзтриванеДа не кажа винаги,но на 95% от пътите,когато ползвам кисело мляко е директно от хладилника,така,че не мисля,че е от него
ОтговорИзтриванеТова е основно правило за печивата първите 20 минути да не се отваря фурната,защото веднага спада!
ОтговорИзтриванеУф, добре до изваждането от фурната- вътре беше така хубаво бухнало,не залепваше по клечката, но като го извадих, покрих с кърпа и край- спадна и стана тестиво... :(
ОтговорИзтриванеЗначи не е била изпечена добре щом е с такава консистенция. Пробвайте точно в средата с клечка ,защото там най-накрая се изпича и по краищата вкарвайте под ъгъл клечката и щом навсякъде е суха тогава може да вадите от фурната.
ОтговорИзтриванеБлагодаря за съвета. Ще пробвам пак като включа и това, което ми каза.
ОтговорИзтриванеМисля, че печенето трябва да се коригира. С тези градуси се изпича много отвън, а вътре остава клисава.
ОтговорИзтриванеОписвам рецептите така,както ги приготвям Клисава става ако не се надуе това мога да твърдя със сигурност
ОтговорИзтриванеЗдравейте,
ОтговорИзтриванеБлагодаря за прекрасната рецепта, за печенето мога да кажа че всичко е до проверка с клечката и каква ти и тавата и фурната, при мен и мойте параметри винаги я печа до около 40-45 минути и става както ня снимката.
а да е гответе с жерание и любов иначе манжит нестават
Това е тайната да готвим с желание!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за положителния отзив!
Хиляди благодарности за рецептата! Толкова пъти ме спасява поради липса на време и слаби кулинарни умения. При мен не е спадала. Става пухкава и мнооого мека. Аз не отварям фурната и не проверявам. Всичко пека до границата аха да започне да загаря :)
ОтговорИзтриванеSashtata Marzeliva banica,kakto si ia pravia po recepta na maikami I mnogo se zaradvah,kogatoia vidah.Crsto poseshtavam vashia Blig.Blagodaria!!!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за позитивния коментар! Много се радвам, че Ви се получава!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Вместо сода може ли с бакпулвер?
ОтговорИзтриванеВместо сода може ли с бакпулвер?
ОтговорИзтриванеСодата шупва в киселото мляко и това я прави много мека и пухкава. Ако Ви притеснява, че мирише на сода. спокойно не мирише
ОтговорИзтриванеЗдравейте, според Вас ще се получи ли рецептата, ако използвам само жълтъци?
ОтговорИзтриванеОсвен, че продуктите трябва да са на стайна температура, другото условие е, че содата не обича топлината, т.е. слагате питката в студена фурна.
ОтговорИзтриванеНе, трябва яйцата да бъдат цели
ОтговорИзтриванеПолучи се страхотна!Благодаря за вкусната, лесна и бърза закуска!
ОтговорИзтриванеРадвам се, че Ви е харесала!
ОтговорИзтриванеПрекрасна е рецептата!Правя я често. Понякога смесвам бяло и царевично брашно.Винаги ползвам студени продуктите, не ползвам миксер и все става.Напоследък я правя с пакетче бакпулвер на Доктор Йоткер, прибавен в брашното.По мои наблюдения просто на някои хора печивата с кисело мляко не им се получават.Приятелки имат десетки неуспешни опити с подобни кексове.
ОтговорИзтриванеДа,така е Вили,наистина зависи от много неща като започнетм от продуктите и стигнем до фурната и изпичането
ОтговорИзтриванеДа,така е Вили,наистина зависи от много неща като започнетм от продуктите и стигнем до фурната и изпичането
ОтговорИзтриванеИ моята стана клисава... :( Има нещо неточно или ние пропускаме нещо ...???
ОтговорИзтриванеВсичко съм показала и описала така,както я правя, а от там нататък зависи от този,който я приготвя и от фурната , в която е пече, защото от фурна до фурна има разлика
ОтговорИзтриванеПочитателка съм на вашите рецепти! Страхотни са! Въпреки че не съм голяма кулинарка, тази баница винаги ми се получава и е страшно вкусна!Благодаря за рецептата :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря за милите думи, Ани!
ОтговорИзтриванеРадвам се, че Ви допадат предложенията ми!
Поздрави!
На тези които не им се надува,мога само да кажа,че когато пакетче сода се отвори,не е препоръчително след месец да се ползва,ако я сложите в бурканче,не повече от два месеца. А продуктите винаги ги вадя директно от хладилника и пека на загрята фурна.не отваряйте фурната по 100 пъти,за да не спаднат.поздрави от човек,който си изкарва хляба с печива ��
ОтговорИзтриванеBez kiselo mlqko moje li
ИзтриванеBez kiselo mlqko moje li
ОтговорИзтриванеНяма да бухне
ОтговорИзтриване