събота, 25 юли 2015 г.

Мързелива баница


Мързелива баница

 



Необходими са Ви единствено:

4 яйца
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. кисело мляко + 1 ч.л. сода бикарбонат 
1/2 ч.ч. олио
300г. сирене

1 ч.ч. - 200мл.





Начин на приготвяне:

Сложете содата да шупне в киселото мляко.
Като шупне сложете яйцата , 
олиото и брашното.
Всичко това направих за няма и 5 мин с помощта на миксер. 
Накрая като се получи лепкаво тесто добавете и натрошеното сирене и разбъркайте този път с шпатула.
Сложете сместа в тавичка с диаметър 24-26 см. , а ако не е с незалепващо покритие намаслете и набрашнете предварително.
Печете в предварително загрята на 180 градуса с вентилатор или 200 градуса без за около 20-25 мин. или до суха клечка.
Като се изпече тази вкусотия, напръскайте с вода и покрийте с кърпа за десетина минути.
За има няма 30 мин. имате страхотна закуска.
Добър Апетит!

източник: bonapeti.bg

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!








40 коментара:

  1. Страхотна Благодаря за рецептата

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря за доверието към представената от мен рецепта!

    ОтговорИзтриване
  3. За 2-ри път правя мързелива баница по тази рецепта, и все не се надува :(

    ОтговорИзтриване
  4. Случвало ми се е и се оказа,че содата ми е изветряла, проверете дали и при Вас не е това и другото,което може да бъде ако не е добра разбита цялата смес тогава става сбита и не се надува.

    ОтговорИзтриване
  5. Ели, благодаря за страхотната рецепта. Получи се една пухкавелка. Поздрави и прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  6. Нели.,благодаря за хубавите думи!

    ОтговорИзтриване
  7. когато не бухва не е от содата ( и години да стои не се променя), а е от това, че млякото е било студено. Трябва да е извън хладилника поне 1 час преди употреба, същото се отнася и за яйцата!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз съм на това мнение.И не се отваря постоянно фурната,най-много 2-3 пъти.

      Изтриване
    2. И аз съм на това мнение.И не се отваря постоянно фурната,най-много 2-3 пъти.

      Изтриване
  8. Да не кажа винаги,но на 95% от пътите,когато ползвам кисело мляко е директно от хладилника,така,че не мисля,че е от него

    ОтговорИзтриване
  9. Това е основно правило за печивата първите 20 минути да не се отваря фурната,защото веднага спада!

    ОтговорИзтриване
  10. Уф, добре до изваждането от фурната- вътре беше така хубаво бухнало,не залепваше по клечката, но като го извадих, покрих с кърпа и край- спадна и стана тестиво... :(

    ОтговорИзтриване
  11. Значи не е била изпечена добре щом е с такава консистенция. Пробвайте точно в средата с клечка ,защото там най-накрая се изпича и по краищата вкарвайте под ъгъл клечката и щом навсякъде е суха тогава може да вадите от фурната.

    ОтговорИзтриване
  12. Благодаря за съвета. Ще пробвам пак като включа и това, което ми каза.

    ОтговорИзтриване
  13. Мисля, че печенето трябва да се коригира. С тези градуси се изпича много отвън, а вътре остава клисава.

    ОтговорИзтриване
  14. Описвам рецептите така,както ги приготвям Клисава става ако не се надуе това мога да твърдя със сигурност

    ОтговорИзтриване
  15. Здравейте,

    Благодаря за прекрасната рецепта, за печенето мога да кажа че всичко е до проверка с клечката и каква ти и тавата и фурната, при мен и мойте параметри винаги я печа до около 40-45 минути и става както ня снимката.

    а да е гответе с жерание и любов иначе манжит нестават

    ОтговорИзтриване
  16. Това е тайната да готвим с желание!
    Благодаря за положителния отзив!

    ОтговорИзтриване
  17. Хиляди благодарности за рецептата! Толкова пъти ме спасява поради липса на време и слаби кулинарни умения. При мен не е спадала. Става пухкава и мнооого мека. Аз не отварям фурната и не проверявам. Всичко пека до границата аха да започне да загаря :)

    ОтговорИзтриване
  18. Sashtata Marzeliva banica,kakto si ia pravia po recepta na maikami I mnogo se zaradvah,kogatoia vidah.Crsto poseshtavam vashia Blig.Blagodaria!!!















    ОтговорИзтриване
  19. Благодаря за позитивния коментар! Много се радвам, че Ви се получава!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  20. Вместо сода може ли с бакпулвер?

    ОтговорИзтриване
  21. Вместо сода може ли с бакпулвер?

    ОтговорИзтриване
  22. Содата шупва в киселото мляко и това я прави много мека и пухкава. Ако Ви притеснява, че мирише на сода. спокойно не мирише

    ОтговорИзтриване
  23. Здравейте, според Вас ще се получи ли рецептата, ако използвам само жълтъци?

    ОтговорИзтриване
  24. Освен, че продуктите трябва да са на стайна температура, другото условие е, че содата не обича топлината, т.е. слагате питката в студена фурна.

    ОтговорИзтриване
  25. Не, трябва яйцата да бъдат цели

    ОтговорИзтриване
  26. Получи се страхотна!Благодаря за вкусната, лесна и бърза закуска!

    ОтговорИзтриване
  27. Прекрасна е рецептата!Правя я често. Понякога смесвам бяло и царевично брашно.Винаги ползвам студени продуктите, не ползвам миксер и все става.Напоследък я правя с пакетче бакпулвер на Доктор Йоткер, прибавен в брашното.По мои наблюдения просто на някои хора печивата с кисело мляко не им се получават.Приятелки имат десетки неуспешни опити с подобни кексове.

    ОтговорИзтриване
  28. Да,така е Вили,наистина зависи от много неща като започнетм от продуктите и стигнем до фурната и изпичането

    ОтговорИзтриване
  29. Да,така е Вили,наистина зависи от много неща като започнетм от продуктите и стигнем до фурната и изпичането

    ОтговорИзтриване
  30. И моята стана клисава... :( Има нещо неточно или ние пропускаме нещо ...???

    ОтговорИзтриване
  31. Всичко съм показала и описала така,както я правя, а от там нататък зависи от този,който я приготвя и от фурната , в която е пече, защото от фурна до фурна има разлика

    ОтговорИзтриване
  32. Почитателка съм на вашите рецепти! Страхотни са! Въпреки че не съм голяма кулинарка, тази баница винаги ми се получава и е страшно вкусна!Благодаря за рецептата :)

    ОтговорИзтриване
  33. Благодаря за милите думи, Ани!
    Радвам се, че Ви допадат предложенията ми!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  34. На тези които не им се надува,мога само да кажа,че когато пакетче сода се отвори,не е препоръчително след месец да се ползва,ако я сложите в бурканче,не повече от два месеца. А продуктите винаги ги вадя директно от хладилника и пека на загрята фурна.не отваряйте фурната по 100 пъти,за да не спаднат.поздрави от човек,който си изкарва хляба с печива ��

    ОтговорИзтриване