Нектар от праскови
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEib35f2xsX6YGNNW425ReBM8quuwfkYDLaqz4dJ-aMTMsRhGJ1rXyvxCtAQ1a7BNC1fczHz0kAaPpUgAVZmcUrQng432tk_nAui_fMC4AU1FhHTPKyCiiv40SSWIS9tN0YdVEDlTCMWxQGJ/s640/Ashampoo_Snap_2015.07.26_15h52m04s_005_.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi5KcSYE-IkRirzGc_06RGerV8rxM8w2VqHJZ27rpVDfk5S_r2MA6zxf7vvmrRvwXRQeqc1GoQlTZQ9OFV-OnjqwKkbaZYsdEvW5pKOHpJE3yHPKyMQa3VVKI0GL-13RiIkFK5wVzGwYpsk/s640/Ashampoo_Snap_2015.07.26_15h50m34s_003_.png)
Необходими продукти:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEib35f2xsX6YGNNW425ReBM8quuwfkYDLaqz4dJ-aMTMsRhGJ1rXyvxCtAQ1a7BNC1fczHz0kAaPpUgAVZmcUrQng432tk_nAui_fMC4AU1FhHTPKyCiiv40SSWIS9tN0YdVEDlTCMWxQGJ/s640/Ashampoo_Snap_2015.07.26_15h52m04s_005_.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi5KcSYE-IkRirzGc_06RGerV8rxM8w2VqHJZ27rpVDfk5S_r2MA6zxf7vvmrRvwXRQeqc1GoQlTZQ9OFV-OnjqwKkbaZYsdEvW5pKOHpJE3yHPKyMQa3VVKI0GL-13RiIkFK5wVzGwYpsk/s640/Ashampoo_Snap_2015.07.26_15h50m34s_003_.png)
Необходими продукти:
1 кг. праскови
1 кг. захар ,но можете да сложите и 700г. ако искате да не Ви е много сладко
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhpbDDujT37vd05NoMSdTdnmwkp7868k69FOsFNYA2bvNSsJQU2fYQz5FbjWGwZqfWYpVHb21Yfjsz2PwLG7SdmN39_poCbaQxud1odNV-OMEWSBz7fYXmndJmfRo8ubPPZGOgvPLsGiF9-/s640/Ashampoo_Snap_2015.07.26_15h51m19s_004_.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiIqqeMXNc0ydiWp300kdE1gUT2UaGrULVw5Py09xf-bE4Om1cpMKxgagl7p0VIRbvaKU1XAGao0oRlCP9h8AD4GJhwmrLNrS3puIdeqHtyqoXkZsSMgqN2Jqh4CPQ7eRpdkucLwndumblO/s640/Ashampoo_Snap_2015.07.26_15h57m54s_008_.png)
Начин на приготвяне:
Нарязваме прасковите, слагаме ги в тенджерка, поръсваме ги със захар и оставяме поне за 12 часа в хладилник, аз оставям за 24 часа.
Ще забележите, че захарта се е стопила и се е образувал сироп.
Сложете на котлона на умерена температура и след като се "разкашкат" плодовете, пасирайте.
Измерете какво количество Ви се е получила сместа и ако желаете нектар я разредете с 2 части вода т.е. ако имате 1,5 л. течност сложете 3 литра вода, ако обаче искате натурален сок, прецедете през цедка за да няма частици и разредете 1:3 ,но ще е нужно и да добавете още захар,защото се разрежда повече с вода. а все пак не искаме да се получи само неподсладена ,оцветена вода.
Оставяме да заври цялата течност (нектара + добавената вода) и можем да разпределяме в бутилките.
Тъй като не заварявам,а използвам бутилки с винтови капачки, както е горещ нектара налях в бутилките , затегнах добре капаците им и ги обърнах с капачките надолу.
Чува се как си "дръпват" въздуха и се вакуумират, но ако ползвате други заварете 5-10 мин. само за капачка.
Невероятен нектар ми се получи, направо лято в бутилка.
Можете да направите по същият начин и нектар или сок от кайсии
Опитайте и няма да съжалите.
Наздраве!
рецептата е адаптирана от ТУК
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgsWcUGY7dgUFAcqj_aAKcFpfB7aV6ay63w0DgqcRTs8eIIN-g-veT5mIYK40ECiJSTkhYsozCoLRNgOpi8_ClOmWSJVonuoDR1ShoslSXq0sYpjPn4Bb9i7lnj-lsC8aTFB5rn2mTYhNsS/s640/Ashampoo_Snap_2015.07.26_15h49m17s_002_.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh42Iu0H3AueqAC6hfQ-9p6PV8VFptN5Mu6m26AMvIeSSVrxr8_IflUEG4fCncAQ74FTADdHdD1HuMRPY0V2F_dKcenaUcNbAa8bQ7eltd9RN8ZEawd2dlhXgBYYbq9oHugC795wbyBuzHd/s640/Ashampoo_Snap_2015.07.26_15h52m33s_006_.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh3IWZKglEzMKBlE1DiyWZTstOUOG1PPeGXj_b11aV2JM9IrIxP5hyT9SJ7mv7XNCW268_TjXmf1KErlvv8kU_r8vSL-hPKfXJDM5MynQItWtFrYItUp49UYVqcrmBVgFlZzDi6RKAkcmsM/s640/Ashampoo_Snap_2015.07.26_15h53m23s_007_.png)
4 коментара:
Ели,да попитам като се смеси с водата нектара направо в бутилките ли се налива или се вари допълнително? Четох рецептата, но не можах да разбера.
Пепи, извинявай сега погледнах не съм уточнила, но се оставя да заври за 5 мин. и както е горещ да се налее в бутилките, за да си дръпне капачките самия горещ нектар
Много ти благодаря!
И аз благодаря,че ме коригира :)
Публикуване на коментар