Булгур с домати
Необходими продукти:
1ч.ч. вода1 ч.ч. булгур
2 глави лук
2 домата
20 листенца пресен джоджен / 1/2 ч.л. сух
1/2 к.ч. олио
1/2 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Булгура се накисва във вода поне за 20 мин., а след това се отцежда.
В загрятата мазнина се запържва на ситно нарязания лук.
Като се задуши се прибавя булгура.
След като се омазни добре се налива 1 ч.ч. вода и 1/2/ ч.л. сол и се оставя да къкри на слаб огън до полу-готовност за около 15 мин. като бъркаме от време на време.
Доматите се нарязват на кубчета и заедно със наситнените листенца джоджен се прибавят към булгура.
Оставяме на котлона до изпаряването на всичката вода от доматите и сваряването напълно на булгура.
Това основно ястие е добро предложение за тези,които спазват строги пости, вегански режим или просто са решили да си пречистят организма с разтоварваща диета изключваща протеини.
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
източник: supichka.com
Необходими продукти:
1ч.ч. вода1 ч.ч. булгур
2 глави лук
2 домата
20 листенца пресен джоджен / 1/2 ч.л. сух
1/2 к.ч. олио
1/2 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Булгура се накисва във вода поне за 20 мин., а след това се отцежда.
В загрятата мазнина се запържва на ситно нарязания лук.
Като се задуши се прибавя булгура.
След като се омазни добре се налива 1 ч.ч. вода и 1/2/ ч.л. сол и се оставя да къкри на слаб огън до полу-готовност за около 15 мин. като бъркаме от време на време.
Доматите се нарязват на кубчета и заедно със наситнените листенца джоджен се прибавят към булгура.
Оставяме на котлона до изпаряването на всичката вода от доматите и сваряването напълно на булгура.
Това основно ястие е добро предложение за тези,които спазват строги пости, вегански режим или просто са решили да си пречистят организма с разтоварваща диета изключваща протеини.
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
източник: supichka.com
Няма коментари:
Публикуване на коментар