петък, 9 януари 2015 г.

Кашкавалени топчета


      Кашкавалени топчета







Необходими продукти:
300г. кашкавал
2 яйца
8 с.л. брашно (равни)
1 ч.л. бакпулвер
олио за пържене






Начин на приготвяне:

Кашкавала настъргваме на ренде и слагаме в купа,където са разбити яйцата.
Прибавяме и брашното с бакпулвера.
Разбъркваме много добре за да се усвоят всички съставки.
Оставяме в хладилник за 30 мин. за да стегне сместа.
Ето така изглеждаше моята смес:





След като е стегнала сместа, с намаслени ръце оформяме топчета с големината на орех и пържим в силно загрята мазнина (на маслена баня) за много кратко до получаване на златист цвят.






Отцеждаме върху домакинска хартия, за да се попие излишната мазнина.





Пърженето ми отне точно 5 минути.
Много бързо стават.
Стават разкошни, но препоръчвам да се хапват топли,тъй като като изстинат стават като "гумени" и според мен им се губи "чара".
Вървят идеално в летните горещи дни със студена бира!
Добър Апетит и наздраве!






20 коментара:

  1. Изглеждат прекрасно! Ще ги пробвам скоро. Сигурна съм , че са и толкова вкусни!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря Ви! А аз ще пробвам да направя и такива само със сирене и обещавам да споделя резултата!

    ОтговорИзтриване
  3. Дали ще се получат, ако вместо да ги пържа,ги изпека във фурната ?

    ОтговорИзтриване
  4. Трябва шокова температурна обработка ,но не пречи да пробвате в много силно загрята фурна. Аз лично не съм пробвала да ги пека.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Страхотни са. В къщи много ни до паднаха. А относно дали стават във фурната-да. Имам силиконовата форма за мъфини, която иначе за нищо не става, обаче '' печените кашкавалчета'' стават идеални.

      Изтриване
  5. Трябва шокова температурна обработка ,но не пречи да пробвате в много силно загрята фурна. Аз лично не съм пробвала да ги пека.

    ОтговорИзтриване
  6. Много се извинявам. Но никаде не видях колко яйца са нужни... моля допълнете рецептата..за да опитам.... много ми допадна

    ОтговорИзтриване
  7. Най-горе,където са изписани нужните продикти пише и колко яйца са необходими - 2 бр.

    ОтговорИзтриване
  8. Уникални са вече няколко пъти ги правя, благодаря за рецепта ☺

    ОтговорИзтриване
  9. Много се радвам,че Ви е допаднало предложението ми <3

    ОтговорИзтриване
  10. Moje li bez bakpulver da postignem dobar efekt

    ОтговорИзтриване
  11. Без бакпулвер ще се сплескат, а той спомага за надуването и получаването на хубава кръгла форма

    ОтговорИзтриване
  12. 8 супени лъжици брашно --това не е ли много ,те ще станат брашнени топчета вместо кашкавалени ?

    ОтговорИзтриване
  13. Сместа,която съм снимала е вече готовата със всички съставки .
    Супените лъжици не са с връх, а равни и резултата го виждате :)

    ОтговорИзтриване
  14. Страхотни са Ели.Още утре ще направя на сина ми. Благодаря ти за чудната идея.

    ОтговорИзтриване
  15. Сигурна съм,че няма да съжалявате . Идеални са за ледена биричка :)

    ОтговорИзтриване
  16. Нямам търпение днес да ги направя.Страхотна си Ели.

    ОтговорИзтриване
  17. Благодаря,Сев! Надявам се да ти харесат!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  18. Супер са! Препоръчвам с чеснов сос, допълват се много добре.

    ОтговорИзтриване
  19. Рецептата е страхотна! Станаха чудесни! Благодаря!

    ОтговорИзтриване