300г. кашкавал
2 яйца
8 с.л. брашно (равни)
1 ч.л. бакпулвер
олио за пържене
1 ч.л. бакпулвер
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Кашкавала настъргваме на ренде и слагаме в купа,където са разбити яйцата.
Прибавяме и брашното с бакпулвера.
Разбъркваме много добре за да се усвоят всички съставки.
Оставяме в хладилник за 30 мин. за да стегне сместа.
Ето така изглеждаше моята смес:
След като е стегнала сместа, с намаслени ръце оформяме топчета с големината на орех и пържим в силно загрята мазнина (на маслена баня) за много кратко до получаване на златист цвят.
Отцеждаме върху домакинска хартия, за да се попие излишната мазнина.
Пърженето ми отне точно 5 минути.
Много бързо стават.
Стават разкошни, но препоръчвам да се хапват топли,тъй като като изстинат стават като "гумени" и според мен им се губи "чара".
Вървят идеално в летните горещи дни със студена бира!
Добър Апетит и наздраве!
Изглеждат прекрасно! Ще ги пробвам скоро. Сигурна съм , че са и толкова вкусни!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Ви! А аз ще пробвам да направя и такива само със сирене и обещавам да споделя резултата!
ОтговорИзтриванеДали ще се получат, ако вместо да ги пържа,ги изпека във фурната ?
ОтговорИзтриванеТрябва шокова температурна обработка ,но не пречи да пробвате в много силно загрята фурна. Аз лично не съм пробвала да ги пека.
ОтговорИзтриванеСтрахотни са. В къщи много ни до паднаха. А относно дали стават във фурната-да. Имам силиконовата форма за мъфини, която иначе за нищо не става, обаче '' печените кашкавалчета'' стават идеални.
ИзтриванеТрябва шокова температурна обработка ,но не пречи да пробвате в много силно загрята фурна. Аз лично не съм пробвала да ги пека.
ОтговорИзтриванеМного се извинявам. Но никаде не видях колко яйца са нужни... моля допълнете рецептата..за да опитам.... много ми допадна
ОтговорИзтриванеНай-горе,където са изписани нужните продикти пише и колко яйца са необходими - 2 бр.
ОтговорИзтриванеУникални са вече няколко пъти ги правя, благодаря за рецепта ☺
ОтговорИзтриванеМного се радвам,че Ви е допаднало предложението ми <3
ОтговорИзтриванеMoje li bez bakpulver da postignem dobar efekt
ОтговорИзтриванеБез бакпулвер ще се сплескат, а той спомага за надуването и получаването на хубава кръгла форма
ОтговорИзтриване8 супени лъжици брашно --това не е ли много ,те ще станат брашнени топчета вместо кашкавалени ?
ОтговорИзтриванеСместа,която съм снимала е вече готовата със всички съставки .
ОтговорИзтриванеСупените лъжици не са с връх, а равни и резултата го виждате :)
Страхотни са Ели.Още утре ще направя на сина ми. Благодаря ти за чудната идея.
ОтговорИзтриванеСигурна съм,че няма да съжалявате . Идеални са за ледена биричка :)
ОтговорИзтриванеНямам търпение днес да ги направя.Страхотна си Ели.
ОтговорИзтриванеБлагодаря,Сев! Надявам се да ти харесат!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Супер са! Препоръчвам с чеснов сос, допълват се много добре.
ОтговорИзтриванеРецептата е страхотна! Станаха чудесни! Благодаря!
ОтговорИзтриване