Хляб в хлебопекарна
Продукти:
120 мл. топло прясно мляко,
120 мл, топла вода,
120 мл, олио,
420г. брашно,
10 г. жива мая,
2, 1/2 с.л. захар,
1/2 с.л. сол.
Начин на приготвяне:
В кошничката на хлебопекарната се слага маята ,топлата вода с 1 ч.л. от захарта + 1 ч.л. брашно.
Като шупне маята се слага и топлото мляко след това се прибавят олиото и останалата захар, разбърква се , прибавя се пресятото брашно и най-отгоре се слага солта.
Следвах стриктно рецептата на Емил Савчев и стана невероятно мек и ароматен хляб.
Ето и резултатът:
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
6 коментара:
кога се прибавя маята?
В самото начало в топлата вода! То си пише 😊
на каква програма се пече, че аз само бели правя
аз на функция "сандвич" правя,но и на функция "бял" става
Колко време е програмата
аз го правя на програма "Basic" 3:15 min.
Публикуване на коментар