Ароматни мъфини с нектарини
Необходими продукти: 1 ч.ч. кисело мляко + 1 ч.л. сода за хляб, 1 яйце, 1 ч.ч. захар, 2 ч.ч. брашно, 1/2 ч.ч. олио, 3 нектарини, по желание аромат есенция или ванилия на прах.
За глазиране: Кайсиево сладко
За поръсване: Нарязани бадеми
Начин на приготвяне: Млякото поставяте в купа и прибавяте содата. Оставяте да шупне. Като шупне слагате яйцето (ако е много малко сложете 2 малки), олиото, захарта, и брашното и разбийте с миксер ако разполагате с такъв ако не с тел за яйца до хомогенна смес. Аз лично не прибавих аромат, а използвах сокът ,който се отделя от нектарините като ги нарязах на ситно директно над купата със сместа и той си капеше там. Ароматизира разкошно сместа. Отново разбъркваме хубаво и разпраделяме в чашки за мъфини леко намазнени за да се отделят лесно при консумация. Пекох на 180 градуса за 20 мин. (пробвате с клечка или дървен шиш) и после оставих леко да се охладят.
Глазирах с помощта на четка с кайсиево сладко и поръсих със запечени в сух, нагорещен тефлонов тиган нарязани бадеми , до колкото да си пуснат аромата.
Прекрасно допълнение към следобедното кафе! Да Ви е сладко!
Необходими продукти: 1 ч.ч. кисело мляко + 1 ч.л. сода за хляб, 1 яйце, 1 ч.ч. захар, 2 ч.ч. брашно, 1/2 ч.ч. олио, 3 нектарини, по желание аромат есенция или ванилия на прах.
За глазиране: Кайсиево сладко
За поръсване: Нарязани бадеми
Начин на приготвяне: Млякото поставяте в купа и прибавяте содата. Оставяте да шупне. Като шупне слагате яйцето (ако е много малко сложете 2 малки), олиото, захарта, и брашното и разбийте с миксер ако разполагате с такъв ако не с тел за яйца до хомогенна смес. Аз лично не прибавих аромат, а използвах сокът ,който се отделя от нектарините като ги нарязах на ситно директно над купата със сместа и той си капеше там. Ароматизира разкошно сместа. Отново разбъркваме хубаво и разпраделяме в чашки за мъфини леко намазнени за да се отделят лесно при консумация. Пекох на 180 градуса за 20 мин. (пробвате с клечка или дървен шиш) и после оставих леко да се охладят.
Глазирах с помощта на четка с кайсиево сладко и поръсих със запечени в сух, нагорещен тефлонов тиган нарязани бадеми , до колкото да си пуснат аромата.
Прекрасно допълнение към следобедното кафе! Да Ви е сладко!
1 коментар:
Разкошни!
Публикуване на коментар