Пилешки долни бутчета мариновани в мляко
Необходими продукти: използвах 8 пилешки долни бутчета (копанчета), 3 с.л. соев сос, 1/2 ч.л. черен пипер, сол на вкус, 5-6 с.л. зехтин/олио, 1 средна глава лук, 5 големи скилидки чесън, кисело/прясно мляко (пробвала съм и става и с двата вида мляко, но според мен най0хубаво става в кисело), колкото да покрие месото .
Направих следното: Нарязах на полумесеци главата лук, скилидките чесън само смачках за да пуснат аромат, сложих пилешкото месо и покрих с мляко. Добавих соевия сос, зехтинът и подправките. Хубаво разбърках и оставих в хладилник за 2 часа , а най-добре стават ако престоят една нощ.
След това се отцеждат и в намазнена тавичка се редят , поливат се с малко мазнина и около чашка вода или бульон в зависимост колко сос искате да получите и ако е необходимо се слагат още подправки, а може и зеленчуци по желание. Пекат се в предварително загрята фурна на 180градуса 30 мин. затворени отгоре с алуминиево фолио и после още колкото е необходимо до добиване на коричка ( обикновено им трябва още толкова)!
Внимание: Ако месото ,което обработвате е старо става леко жилаво (имала съм такива случаи), ако обаче е прясно направо се топи в устата!
Да Ви е сладко!
Необходими продукти: използвах 8 пилешки долни бутчета (копанчета), 3 с.л. соев сос, 1/2 ч.л. черен пипер, сол на вкус, 5-6 с.л. зехтин/олио, 1 средна глава лук, 5 големи скилидки чесън, кисело/прясно мляко (пробвала съм и става и с двата вида мляко, но според мен най0хубаво става в кисело), колкото да покрие месото .
Направих следното: Нарязах на полумесеци главата лук, скилидките чесън само смачках за да пуснат аромат, сложих пилешкото месо и покрих с мляко. Добавих соевия сос, зехтинът и подправките. Хубаво разбърках и оставих в хладилник за 2 часа , а най-добре стават ако престоят една нощ.
След това се отцеждат и в намазнена тавичка се редят , поливат се с малко мазнина и около чашка вода или бульон в зависимост колко сос искате да получите и ако е необходимо се слагат още подправки, а може и зеленчуци по желание. Пекат се в предварително загрята фурна на 180градуса 30 мин. затворени отгоре с алуминиево фолио и после още колкото е необходимо до добиване на коричка ( обикновено им трябва още толкова)!
Внимание: Ако месото ,което обработвате е старо става леко жилаво (имала съм такива случаи), ако обаче е прясно направо се топи в устата!
Да Ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар