Пилешко фрикасе със заквасена сметана
Продукти:
2 пилешки бутчета
700 мл. пилешки бульон
3 скилидки чесън
4 с.л. с връх брашно
200г заквасена сметана
2 жълтъка
сол
черен пипер
Приготвяне:
Сваряваме пилешките бутчета след това ги обезкостяваме.
В тиган сгорещяваме на умерена температура мазнина и слагаме скилидките чесън като внимаме да не прегорят, защпто има опасност да започнат да горчат.
Прибавяме и брашното и с непрекъсната бъркане запичаме брашното до златисто.
С черпак добавяме от бульона към брашното катао продължаваме енергично да бъркаме за да не се образуват бучици.
Трябва да се получи гъста брашняна каша , която оставяме да ври на умерена температура.
Отделно в купичка разбиваме заквасената сметана със жълтъците, коити трябва да бъдат на стайна температура за да не сепресекат.
Добавяме от топлия пилешки бульон за да се уеднакват температурите и на тънка струйка добавяме към брашняната каша.
Посоляваме със сол и подправяме с черен пипер.
Добавяме накъсаното пилешко месо и оставяме да къкри на слаба температура за още 10 минути.
Поднасяме с лимон и поръсено с пера зелен чесън.
Няма коментари:
Публикуване на коментар