Домашно приготвени печени хрупкави пилешки хапки
Продукти:
1 кг. пилешко месо
сол,черен пипер на вкус
За Панировката:
2 яйца
1 ч.ч. брашно
1 ч.л. пушен или натурален червен пипер
1 ч.ч. галета
растителна мазнина за намазване преди печене
Приготвяне:
Използвах пилешко месо от цели бутчета тъй като се оказа ,че имам само такова и просто ги обезкостих, нарязах ги на едро и ги смелих на кайма с месомелачката.
Подправих само със сол и черен пипер.
Можете да използвате пилешки гърди,но имайте предвид,че те са по-сухи , а за смилане ако нямате месомелачка може да използвате и кухненски робот .
Оформете на хапки и панирайте първо в брашното смесено с червения пипер, сложете после в разбитите яйца и накрая в галетата.
Подредете в тавичка с хартия за печене и накрая леко с четка намажете с мазнина.
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за 20-25 минути или до получаване на златиста коричка.
За разлика от купешките пилешки хапки се усеща месото и все пак си знаете какво сте сложили.
По желание можете и да ги изпържите.
Поднесете със сос пожелание!
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Няма коментари:
Публикуване на коментар