понеделник, 2 април 2018 г.

Домашни хрупкави пилешки хапки на фурна


Домашно приготвени  печени хрупкави пилешки хапки 




Продукти:

1 кг. пилешко месо

сол,черен пипер на вкус



За Панировката:

2 яйца

1 ч.ч. брашно
1 ч.л. пушен или натурален червен пипер
1 ч.ч. галета

растителна мазнина за намазване преди печене




Приготвяне:


Използвах пилешко месо от цели бутчета тъй като се оказа ,че имам само такова и просто ги обезкостих, нарязах ги на едро и ги смелих на кайма с месомелачката.
Подправих само със сол и черен пипер.


Можете да използвате пилешки гърди,но имайте предвид,че те са по-сухи , а за смилане ако нямате месомелачка може да използвате и кухненски робот .
Оформете на хапки и панирайте първо в  брашното смесено с червения пипер, сложете после в разбитите яйца и накрая в галетата.
Подредете в тавичка с хартия за печене и накрая леко с четка намажете с мазнина.
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за 20-25 минути или до получаване на златиста коричка.
За разлика от купешките пилешки хапки се усеща месото и все пак си знаете какво сте сложили. 
По желание можете и да ги изпържите.
Поднесете със сос пожелание!
Добър Апетит!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУКа страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК









Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...