Пита-пица
Необходими продукти за тестото:
2 с.л. олио,
1 с.л. оцет,
1 с.л. чубрица,
1 суха мая за хляб,
350 мл. топла вода,
750г. брашно,
1/2 ч.л. сол,
1/2 ч.л. захар.
За плънката:
2 домата,
1/4 връзка магданоз,
щипка захар,
кашкавал,
чубрица за поръсване,
зехтин,
плънката е изцяло по желание , аз сложих пушено месо, топено сирене, кашкавал, кисели краставички, царевица .
Начин на приготвяне:
Замесва се меко тесто заедно с чубрицата, ако не ви допада не я слагайте. Оставя се да втаса до удвояване на обема. След това се примесва и се разточва на тънък лист около 1/2 сантиметър.
Намазва се с пасираните домати с малко зехтин щипката захар и магданоза , като се оставя половината количество за отгоре. Слагате плънка по ваш избор, поръсвате обилно с кашкавал и с помощта на резачка за пица се разрязва тестото от средата към краищата на тесни, дълги триъгълници.
Навивате като кифлички и подреждате в намазнена тава. фурната загрявам на 50 градуса и като достигне тази температура изключвам и така слагам тавата да втаса още за 20-30 мин, много добре покрита с кърпа, за да не изсъхне и да се получи коричка отгоре, ако това стане не втасва добре и съответно не се получава добро изпичане.
След като отново усвои обема си изваждаме и внимателно разпределяме останалата част от доматената смес, след това поръсваме обилно с кашкавал, поливаме навсякъде с тънка струйка зехтин и поръсваме с щипка чубрица.
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 25 мин.или до готовност.
Получава се хрупкава кашкавалена коричка и пухкава вътрешност с ароматна плънка!
Да Ви е сладко!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Необходими продукти за тестото:
2 с.л. олио,
1 с.л. оцет,
1 с.л. чубрица,
1 суха мая за хляб,
350 мл. топла вода,
750г. брашно,
1/2 ч.л. сол,
1/2 ч.л. захар.
За плънката:
2 домата,
1/4 връзка магданоз,
щипка захар,
кашкавал,
чубрица за поръсване,
зехтин,
плънката е изцяло по желание , аз сложих пушено месо, топено сирене, кашкавал, кисели краставички, царевица .
Начин на приготвяне:
Замесва се меко тесто заедно с чубрицата, ако не ви допада не я слагайте. Оставя се да втаса до удвояване на обема. След това се примесва и се разточва на тънък лист около 1/2 сантиметър.
Намазва се с пасираните домати с малко зехтин щипката захар и магданоза , като се оставя половината количество за отгоре. Слагате плънка по ваш избор, поръсвате обилно с кашкавал и с помощта на резачка за пица се разрязва тестото от средата към краищата на тесни, дълги триъгълници.
Навивате като кифлички и подреждате в намазнена тава. фурната загрявам на 50 градуса и като достигне тази температура изключвам и така слагам тавата да втаса още за 20-30 мин, много добре покрита с кърпа, за да не изсъхне и да се получи коричка отгоре, ако това стане не втасва добре и съответно не се получава добро изпичане.
След като отново усвои обема си изваждаме и внимателно разпределяме останалата част от доматената смес, след това поръсваме обилно с кашкавал, поливаме навсякъде с тънка струйка зехтин и поръсваме с щипка чубрица.
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 25 мин.или до готовност.
Получава се хрупкава кашкавалена коричка и пухкава вътрешност с ароматна плънка!
Да Ви е сладко!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
6 коментара:
Браво!
Много благодаря!
правих това тесто стана камак,водата е много малко,не можв на толкоз брашно,толкова малко вода
На 750 г. се слага 350 мл.вода и като сложим оцета и олиото,които също са в течен вид се получава. Описвам пропорциите,които съм ползвала,а и много други хора са ми казвали,че им се е получавало. Да не е нещо от брашното?
Стана страхотна. Аз обаче след като хвана коричка я покрих с ал.фолио и я оставих да се попече за още 20 мин. Благодаря за рецептата :-)
Радвам се,че Ви е допаднала ! Поздрави!
Публикуване на коментар