Редена салата с червен сос
Продукти за салата в купа или ринг с диамртър 20 см.
250г. шунка
5 средни на големина кисели краставички
250г. стерилизирани гъби
3 средни моркова
5 средни картофа
4 твърдо сварени яйца
За червения сос:
300г. майонеза
300г. цедено мляко (може да замените и със заквасена сметана)
5с.л. (пълни ) кетчуп
1 с.л. винен оцет
1 ч.л. захар
Сол,черен пипер на вкус
Приготване:
Сварете картофите,а след това и морковите като ги оставите леко твърди за да могат да се настържат.
Нарежете киселите краставички на кръгчета,а шунката на кубчета.
Отцедете много добре стерилизираните гъби,а също така и краставичките за да не се разводни салатата.
Разбъркайте всички съставки за червения сос.
Пригответе си тортена форма със свалящи се стени или купа ,а също така може да използвате и ринг за торта ако разполагате с такъв като го сложите в подходяща чиния.
Започнете да оформяте пластовете като настържете плътен слой сварени картофи,отгоре кубчета шунка и след това разпределете сос като трябва да има навсякъде и добре да покрива слоевете.
Настържете твърдо сварено яйце,сложете кисели краставички и отнови сложете сос.
За третия слой настържете морков ,отгоре гъби и отново шунка.
Всеки продукт ,който слагате гледайте да разполагате плътно и от стена до стена във формата или купата.
Залейте със соса.
Повторете с продуктите докато свършат като накрая завършите с настъргани моркови за да е по-цветна салатата ,която ако я поставите във форма ще изглежда като солена торта.
Приберете в хладилник поне за 2 часа,а най-добре за една нощ.
Извадете от хладилника непосредствено преди да сервирате,а ако нарежете на парчета като торта ще получите 10 порции от тази вкусотия.
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК