Най-търсени за последните 7 дни
Прясно зеле със свинско месо на фурна
Необходими продукти:
1 голяма зелка
700г. свинско месо (най-добре шарено)
3 дафинови листа
5-6 зърна черен пипер
2 с.л. червен пипер
сол
растително олио
Начин на приготвяне:
Нарежете зелето ,а месото на еднакви по големина парчета, за да се сготвят за едно и също време.
В тенджера сложете олио и кат се сгорещи надушете месото.
След като побелее, пуснете дафиновите листа и зърната черен пипер.
Оставете под капак на ниска температура да продължава да се задушават късчетата за още около 10 минути като разбърквате от време на време.
Добавете зелето.
Разбъркайте всичко много добре
Отново похлупете с капак и разбърквайте от време на време докато омекне ( ако е крехко ще омекне бързо).
След като това стане,посолете, прибавете червения пипер и отново разбъркайте.
Прехвърлете в тавичка и печете на 200 градуса в предварително сгорещена фурна.
След като започне да се запича , разбъркайте и оставете отново да се запече (така правеше баба)
Сервирайте ястието топло!
Свинското месо ,можете да замените и с ребра и става още по-вкусно.
Добър Апетит!
Ако използвате рецепта от този блог моля давайте активен линк към него!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Печена тиква с мед,орехи и стафиди
Необходими продукти:
1/2 тиква "цигулка"
мед/захар
орехи
стафиди накиснати в ром или бренди и престояли поне 4-5 часа
канела
Начин на приготвяне:
Почистете тиквата от тиквените семки и месестата част ,в която са обвити (ТУК можете да видите една идейка, чрез която да оползотворите тези толкова полезни за нашето здраве тиквени семки)
Ако не искате да я режете на парчета,а искате да я оставите цяла тиквата,както съм направила аз ,направете няколко прореза с остър нож ,за да може да изпече бързо,иначе ще отнеме около час и половина ,а според мен не си заслужава да се чака толкова дълго.
Сложете я в тавичка и я покрийте с алуминиево фолио за да може да се задуши.
Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна и като минат 40 минути,можете да отворите фолиото и да проверите на какъв етап се е опекла.
Ако е вече мека премахнете изцяло фолиото и печете докато се запече по повърхността.
Поднесете още топла,гарнирана със стафидите,орехите и меда като може да поръсите и с канела, но в никакъв случай не я оставяйте да изстине,защото няма да може да поеме от всички тези аромати на добавките към нея и няма да е толкова вкусна.
Това е едни скъп спомен от моето детство,когато баба печеше тиква и я поръсваше със захар,а ние обирахме само горната част със захарта и после отново си слагахме за да ни е по-сладко.
Надявам се да Ви хареса моят вариант!
Да Ви е сладко!
Ако използвате рецепта от този блог моля давайте активен линк към него!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Пикантни тиквени семки
В сезона на тиквите ,няма как да не предложа вариант за усвояване на тиквените семки.
Сигурна съм , че доста хора ги хвърлят (до скоро бях и аз от тях) без да се замислим колко са полезни те и колко вкусни могат да станат ей така дори за чоплене пред телевизора.
Ето моят вариант,който се надявам да Ви допадне!
Съставките са следните:
Тиквени семки
зехтин/олио
хималайска сол/морска сол
лют червен пипер за пикантност ако обичате можете да добавите и чили ( това е идея от Джейми Оливър)
Начин на приготвяне:
След като почистите тиквата, отделете средната част,където се намират семките в чинийка и въоръжени с търпение е нужно да ги почистите една по една от месестата част,която е останала по тях.
Отделете ги в купичка и ги измийте през гевгир като хубаво ги претривайте с ръце докато уверите,че вече не са със слузеста повърхност.
Отцедете ги и ги разположете в тавичка с хартия за печене като задължително трябва да са на един ред.
Полейте с мазнината,която сте избрали,посолете със сол и лют пипер и разбъркайте като разтресете тавата за да се овкусят.
Печете за около 10-15 минути в загрята на 200 градуса фурна.
Аз разбрах,че са готови като започнаха да пукат като пуканки и да подскачат (нямам идея защо,но така се получи).
Охладете и ако не ги консумирате веднага след като са напълно изстинали ги прехвърлете в стъклен буркан,който се затваря плътно за да не овлажнеят.
Дано Ви е харесала идеята ми и съм Ви била полезна!
Ако използвате рецепта от този блог моля давайте активен линк към него!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!