Пържени кюфтета
Необходими продукти:
1 кг. кайма смес,
2 глави лук,
1 връзка магданоз,
2 филийки хляб,
1 яйце ,
кимион, чубрица, черен пипер,сол,
брашно за овалване
олио за пържене
Начин на приготвяне:
В купа се слага каймата и подправките.
Филийките хляб се накисват във вода, а най-добре ако ги накиснете в прясно мляко, докато се напоят добре, след което се изтискват и се прибавят в купата.
Наситняваме лука и магданоза и прибавяме към останалите продукти.
Омесваме каймата много добре и оставяме в хладилника да отлежи 30 мин.
След 30 мин. се оформят еднакви кюфтетата,които се овалват в брашно.
Пържат се в умерено сгорещена мазнина, като след това се изваждат и се слагат в чиния с кухненска хартия, да поеме излишната мазнина!
Тайната на сочните пържени кюфтета е първо в лука, той отделя сок и така овкусява и "напоява" самата кайма и затова препоръчвам на 500 г. кайма да слагате по 1 средна глава лук, а другият трик е никога ама никога да не дупчите с вилица кюфтетата докато ги пържите.
Използвайте щипка или шпатула за обръщането им ,защото иначе всички вкусни сокове от кюфтето (ще забележите как се надуват именно от тях) ще изтекат в мазнината, я която се пържат.
Тайната на сочните пържени кюфтета е първо в лука, той отделя сок и така овкусява и "напоява" самата кайма и затова препоръчвам на 500 г. кайма да слагате по 1 средна глава лук, а другият трик е никога ама никога да не дупчите с вилица кюфтетата докато ги пържите.
Използвайте щипка или шпатула за обръщането им ,защото иначе всички вкусни сокове от кюфтето (ще забележите как се надуват именно от тях) ще изтекат в мазнината, я която се пържат.
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Няма коментари:
Публикуване на коментар