вторник, 29 април 2014 г.

Яхния със свинско месо в гювеч


                                   Яхния със свинско месо в гювеч

Необходими продукти: 1 кг.свинско месо от плешка , 2 големи глави лук, 2-3 моркова, 5 картофа, 150г. сланина, мариновани гъбки, червен пипер на зърна, прясна мащерка 2 клонки, сол, черен пипер, 2-3 ч.ч. телешки бульон, 4-5 скилидки чесън.
 
Начин на приготвяне: В гювеча слагаме всички зеленчуци, месото нарязваме на еднакви парчета, сланината също, а скилидките чесън само намачкваме. Всичко се подправя , разбърква се и се залива с бульона.
В студена фурна слагаме гювеча и нагласяме на 100 градуса. Така печем около 3 часа, след което засилваме на 180 и оставяме още поне за 1 1/2 час или до готовност.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар