Необходими продукти:
500г. кайма смес,
1 ч.ч. ориз,
1 голяма глава лук,
1 голям морков,
5 с.л. доматено пюре,
1 ч.л. червен пипер,
1 ч.л. чубрица,
1/2 ч.л. кимион,
1 с.л. универсална подправка 10 зеленчука,
2 ч.ч. зелева чорба ( ако разполагате),
3 ч.ч. телешки бульон ( от кубче),
сол,
черен пипер на вкус.
Начин на приготвяне:
В дълбок тиган се слага мазнина и се запържва на ситно нарязаните лук и морков.
Добавя се и каймата.
Задушава се до тогава , докато стане на трохи.
Ориза се измива няколко пъти и се прибавя към сместа. Разбърква се отново и се слагат подправките и доматеното пюре.
Когато ориза стане прозрачен се слага и бульона и се оставя да къкри на тих огън докато стане полу-готов и се отнема от огъня.
Зелевите листа се отцеждат и се слага във всяко по 2 с.л. от сместа и се завиват.
В гювеч се слагат на дъното няколко листа от зелето , за да не загорят сармичките и се редят докато се напълни. Заливат се със зелевия сок.
В студена фурна се слага гювеча и се загрява на 180 градуса.
Оставя се да се пекат час , а след това се засилва фурната на 200 градуса премахва се капака и се запичат до златисто .
Поднасят се по желание с кисело мляко.
Добър Апетит!
Ако използвате рецепта от този блог моля посочете активен линк към рецептата!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Опитайте без да пържите нищо. Просто смесете всички продукти и ги завийте в листата. По-лесно и бързо е и вкусът не е различен.
ОтговорИзтриванеДобър апетит :)
Задушавам първо за да намаля времето за печене иначе съм опитвала няколко различни домакини приготвящи по начин без задушаване сармички и в 99% от случаите бяха с недоварен ориз.
ОтговорИзтриванеДобавете и мъничко стрит на прах бахар към подправките, придава уникален вкус на ястието.
ОтговорИзтриванеБлагодаря за рецептата!
Благодаря за идеята!
ОтговорИзтриванеНепременно ще опитам :)
Поздрави