Подаръчета
Необходими продукти: 6 яйца, 125 г. захар, 140 г. брашно, 1 бакпулвер, 2 ванилии на прах, ягодово или друго сладко, 300мл. сладкарска сметана, 300 г. бял шоколад,3 с.л. масло, цвят за храни по желание, 4-5 кубчета бял разтопен шоколад.
Начин на приготвяне: Загряваме фурната на 180 градуса. Яйцата се разбиват със захарта , а после се прибавят пресятото брашно с бакпулвера и ванилиите.
Сместа се изсипва в правоъгълна тортена форма, покрита с хартия за печене и леко намаслена. Пече се 15-20 мин. или до готовност.
За заливката слагаме сладкарската сметана да кипне,прибавяме шоколада,маслото и оцветителя. Като стане всичко на хомогенна смес се отдръпва от котлона.
Охладения блат се разрязва на 2 или 3 в зависимост от това колко се е надигнал и се маже със сладкото. Слага се върху решетка под,която има чиния или тавичка и се покриват с малко черпаче така получените пастички. Охлаждат се докато стегнат,а след това с разтопения бял шоколад се рисуват панделки. Отново се охлаждат за кратко!
Необходими продукти: 6 яйца, 125 г. захар, 140 г. брашно, 1 бакпулвер, 2 ванилии на прах, ягодово или друго сладко, 300мл. сладкарска сметана, 300 г. бял шоколад,3 с.л. масло, цвят за храни по желание, 4-5 кубчета бял разтопен шоколад.
Начин на приготвяне: Загряваме фурната на 180 градуса. Яйцата се разбиват със захарта , а после се прибавят пресятото брашно с бакпулвера и ванилиите.
Сместа се изсипва в правоъгълна тортена форма, покрита с хартия за печене и леко намаслена. Пече се 15-20 мин. или до готовност.
За заливката слагаме сладкарската сметана да кипне,прибавяме шоколада,маслото и оцветителя. Като стане всичко на хомогенна смес се отдръпва от котлона.
Охладения блат се разрязва на 2 или 3 в зависимост от това колко се е надигнал и се маже със сладкото. Слага се върху решетка под,която има чиния или тавичка и се покриват с малко черпаче така получените пастички. Охлаждат се докато стегнат,а след това с разтопения бял шоколад се рисуват панделки. Отново се охлаждат за кратко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар