Арабски питки
Необходими продукти: 400г. брашно, 200 мл. топла вода, 1/2 ч.л. сол, 1 пакетче суха мая за хляб (1/2 пакетче жива), щипка захар, 2 с.л. олио/зехтин.
Начин на приготвяне: Замесва се меко гладко тесто и се оставя за час да втаса докато удвои обема си. Разделя се на равни части (5 бр. ми се получиха) и се оставят да се отпуснат за още 10 мин.
Разточват се на тънко всяка с диаметър 28 см..
Сгорещява се тиган,в който ще се пекат и се намазва леко с мазнина. Слага се питката много бързо става, получават се балончета и тогава се обръщат от другата страна. Веднага се прехвърлят в чиния и се завиват с кърпа за да останат мекички.
Няма коментари:
Публикуване на коментар