Панирани лучени кръгчета
Необходими продукти:
8 глави лук,
галета и брашно за паниране
За мократа панировка:
200 мл. бира,
200 г. брашно,
1 с.л. олио,
1 яйце,
2 белтъка,
сол,черен пипер.
За соса:
2 стръка зелен чесън,
1/4 връзка копър,
3 с.л. цедено кисело мляко,
2 с.л. майонеза,
сол,черен пипер.
Начин на приготвяне:
Главите лук се обелват и нарязват на кръгчета. Отделят се 2 по 2 слоя за да не се скъсат по време на паниране и пържене.
Белтъците се разбиват на сняг.
Брашното, яйцето, олиото, бирата и подправките се разбиват на хомогенна смес.
Прибавят се и белтъците.
Сгорещява се олио в дълбок съд.
Панират се кръгчетата първо в брашно, после в мократа панировка и най-накрая в галетата. Оставят се да се отцедят от излишната мазнина в чиния с кухненска хартия.
Соса се прави като се разбърква добре киселото мляко и майонезата, прибавят се наситнените чесън и копър и се подправя.
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Необходими продукти:
8 глави лук,
галета и брашно за паниране
За мократа панировка:
200 мл. бира,
200 г. брашно,
1 с.л. олио,
1 яйце,
2 белтъка,
сол,черен пипер.
За соса:
2 стръка зелен чесън,
1/4 връзка копър,
3 с.л. цедено кисело мляко,
2 с.л. майонеза,
сол,черен пипер.
Начин на приготвяне:
Главите лук се обелват и нарязват на кръгчета. Отделят се 2 по 2 слоя за да не се скъсат по време на паниране и пържене.
Белтъците се разбиват на сняг.
Брашното, яйцето, олиото, бирата и подправките се разбиват на хомогенна смес.
Прибавят се и белтъците.
Сгорещява се олио в дълбок съд.
Панират се кръгчетата първо в брашно, после в мократа панировка и най-накрая в галетата. Оставят се да се отцедят от излишната мазнина в чиния с кухненска хартия.
Соса се прави като се разбърква добре киселото мляко и майонезата, прибавят се наситнените чесън и копър и се подправя.
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Няма коментари:
Публикуване на коментар