Десерт с бишкоти и кисело мляко
Тази рецепта е изключително икономична на обща стойност от 5 лв. получавате една тавичка с невероятно вкусен десерт подобен на тирамису и затова съм го кръстила "фалшиво" тирамису.
Необходими продукти:
1 голям пакет бишкоти,
600г. или кофичка и половина кисело мляко (с висок процент масленост) ,
2 ванилии на прах,
1 ч.ч. пудра захар,
за гарниране:
4-5 банана, какао, настърган шоколад.
1 голям пакет бишкоти,
600г. или кофичка и половина кисело мляко (с висок процент масленост) ,
2 ванилии на прах,
1 ч.ч. пудра захар,
за гарниране:
4-5 банана, какао, настърган шоколад.
Начин на приготвяне:
Киселото мляко се разбива с пудрата захар и ванилиите до получаване на гъст крем.
В правоъгълна тавичка се слага от получения крем, отгоре ред бишкоти, отново крем и така докато свършат бишкотите и завършваме с крем.
Оставя се поне за 3 часа в хладилник.
Киселото мляко се разбива с пудрата захар и ванилиите до получаване на гъст крем.
В правоъгълна тавичка се слага от получения крем, отгоре ред бишкоти, отново крем и така докато свършат бишкотите и завършваме с крем.
Оставя се поне за 3 часа в хладилник.
Бишкотите се сиропират чудесно от крема.
След като е стегнал десертът го гарнирайте с плодове, настърган шоколад или го поръсете обилно с какао.
След като е стегнал десертът го гарнирайте с плодове, настърган шоколад или го поръсете обилно с какао.
Това е десерт,който лесно се приготвя, много е лек и както споменахме икономичен.
Получават се 8 порции.
Получават се 8 порции.
Да Ви е сладко!
Изглежда страхотно и със сигурност е много вкусен този сладкиш. Ще се пробва!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Ви! Надявам се да Ви хареса!
ОтговорИзтриванеa da popitam s mikser li da razbiem mlqkoto pudrata zahar i vaniliite
ОтговорИзтриванеDa popitam s mikser li se razbiva mlqkoto zaharta i vaniliite ?
ОтговорИзтриванеМиксер не е необходим ,използвайте тел за яйца, просто става за секунди разбъркването на съставките
ОтговорИзтриванеЗдравейте!Спазвах рецептата,но не се получи.Вместо пухкав крем,се получи прясно мляко.Къде бъркам?
ОтговорИзтриванеНай добре е да ползвате цедено мляко
ИзтриванеНикъде не бъркате от млякото е. Нужно е да е много гъсто и с висок процент масленост,но пак ще се получи
ОтговорИзтриванеЗдравейте,
ОтговорИзтриванеНеобходимо ли е бишкотите да ги накисваме в пр. мляко например, за да не останат много сухи или после от крема е достатъчно?
Вместо кисело мляко с висок процент няма ли да е по-добре цедено кисело мляко?!
Благодаря Ви.
Не се накисват от млякото достатъчно се сиропират, а една дама сподели,че е пробвала със заквасена сметана на лидълската марка и станал прекрасен
ОтговорИзтриванеМоже ли да се използва заквасена сметана, вместо кисело мляко?
ОтговорИзтриванебез проблем може да използвате!
ОтговорИзтриванеАко се ползва заквасена сметана, пак 600г ли са необходими + пудра захар и ванилия? А в случай с маскарпоне?
ОтговорИзтриванеА с какво се сиропират бишкотите?
ОтговорИзтриванеДа, започва се с крем, сметаната мисля,че може да замените с маскарпоне, но не съм правила и не мога да твърдя как ще стане,но мисля,че няма да е проблем .
ОтговорИзтриванеПудрата захар изтегля водата от киселото мляко или заквасената сметана и така се получава сироп,който сиропира бишкотите и така не остават сухи,а десерта става много сочен
ОтговорИзтриванеАЗ НАПРАВИХ СЛАДКИША С ЦЕДЕНО КИСЕЛО МЛЯКО И СЕ ПОЛУЧИ, МОЖЕ И СЪС ЗАКВАСЕНА СМЕТАНА , НО ЦЕЛТА НА МЛЯКОТО СПОРЕД МЕН Е БИШКОТИТЕ ДА ПОЕМАТ ВОДАТА ОТ НЕГО .
ОтговорИзтриванеКъде се слагат бананите - между двата реда бишкоти може би?
ОтговорИзтриванеМежду редовете и отгоре можете да наредите, но лесно потъмняват ,тъй като се окисляват от въздуха, а иначе можете да замените със всеки друг плод или сладко по избор
ОтговорИзтриванеЗДРАВЕЙТЕ! ДНЕС НАПРАВИХ СЛАДКИША. ГОСТИТЕ МИ БЯХА ВЪЗХИТЕНИ ОТ НЕВЕРОЯТНО ЛЕКИЯ И ПРИЯТЕН ВКУС! ДОБАВИХ НАСТЪРГАН ЛИМОН И ПЛОД - КАЙСИЯ! БЛАГОДАРЯ ЗА РЕЦЕПТАТА!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Ви!
ОтговорИзтриване