сряда, 30 април 2014 г.

Десерт с бишкоти и кисело мляко

  Десерт с бишкоти и кисело мляко


Тази рецепта е изключително икономична на обща стойност от 5 лв. получавате една тавичка с невероятно вкусен десерт подобен на тирамису и затова съм го кръстила "фалшиво" тирамису.






Необходими продукти: 

1 голям пакет бишкоти,

 600г. или кофичка и половина кисело мляко (с висок процент масленост) , 
2 ванилии на прах, 
1 ч.ч. пудра захар,

за гарниране:

 4-5 банана, какао, настърган шоколад.


Начин на приготвяне:
Киселото мляко се разбива с пудрата захар и ванилиите до получаване на гъст крем. 

В правоъгълна тавичка се слага от получения крем, отгоре ред бишкоти, отново крем и така докато свършат бишкотите и завършваме с крем. 
 Оставя се поне за 3 часа в хладилник.




Бишкотите се сиропират чудесно от крема.
След като е стегнал десертът го гарнирайте с плодове, настърган шоколад или го поръсете обилно с какао.
Това е десерт,който лесно се приготвя, много е лек и както споменахме икономичен.
Получават се 8 порции.
Да Ви е сладко!











21 коментара:

  1. Изглежда страхотно и със сигурност е много вкусен този сладкиш. Ще се пробва!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря Ви! Надявам се да Ви хареса!

    ОтговорИзтриване
  3. a da popitam s mikser li da razbiem mlqkoto pudrata zahar i vaniliite

    ОтговорИзтриване
  4. Da popitam s mikser li se razbiva mlqkoto zaharta i vaniliite ?

    ОтговорИзтриване
  5. Миксер не е необходим ,използвайте тел за яйца, просто става за секунди разбъркването на съставките

    ОтговорИзтриване
  6. Здравейте!Спазвах рецептата,но не се получи.Вместо пухкав крем,се получи прясно мляко.Къде бъркам?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Най добре е да ползвате цедено мляко

      Изтриване
  7. Никъде не бъркате от млякото е. Нужно е да е много гъсто и с висок процент масленост,но пак ще се получи

    ОтговорИзтриване
  8. Здравейте,
    Необходимо ли е бишкотите да ги накисваме в пр. мляко например, за да не останат много сухи или после от крема е достатъчно?
    Вместо кисело мляко с висок процент няма ли да е по-добре цедено кисело мляко?!
    Благодаря Ви.

    ОтговорИзтриване
  9. Не се накисват от млякото достатъчно се сиропират, а една дама сподели,че е пробвала със заквасена сметана на лидълската марка и станал прекрасен

    ОтговорИзтриване
  10. Може ли да се използва заквасена сметана, вместо кисело мляко?

    ОтговорИзтриване
  11. без проблем може да използвате!

    ОтговорИзтриване
  12. Ако се ползва заквасена сметана, пак 600г ли са необходими + пудра захар и ванилия? А в случай с маскарпоне?

    ОтговорИзтриване
  13. А с какво се сиропират бишкотите?

    ОтговорИзтриване
  14. Да, започва се с крем, сметаната мисля,че може да замените с маскарпоне, но не съм правила и не мога да твърдя как ще стане,но мисля,че няма да е проблем .

    ОтговорИзтриване
  15. Пудрата захар изтегля водата от киселото мляко или заквасената сметана и така се получава сироп,който сиропира бишкотите и така не остават сухи,а десерта става много сочен

    ОтговорИзтриване
  16. АЗ НАПРАВИХ СЛАДКИША С ЦЕДЕНО КИСЕЛО МЛЯКО И СЕ ПОЛУЧИ, МОЖЕ И СЪС ЗАКВАСЕНА СМЕТАНА , НО ЦЕЛТА НА МЛЯКОТО СПОРЕД МЕН Е БИШКОТИТЕ ДА ПОЕМАТ ВОДАТА ОТ НЕГО .

    ОтговорИзтриване
  17. Къде се слагат бананите - между двата реда бишкоти може би?

    ОтговорИзтриване
  18. Между редовете и отгоре можете да наредите, но лесно потъмняват ,тъй като се окисляват от въздуха, а иначе можете да замените със всеки друг плод или сладко по избор

    ОтговорИзтриване
  19. ЗДРАВЕЙТЕ! ДНЕС НАПРАВИХ СЛАДКИША. ГОСТИТЕ МИ БЯХА ВЪЗХИТЕНИ ОТ НЕВЕРОЯТНО ЛЕКИЯ И ПРИЯТЕН ВКУС! ДОБАВИХ НАСТЪРГАН ЛИМОН И ПЛОД - КАЙСИЯ! БЛАГОДАРЯ ЗА РЕЦЕПТАТА!

    ОтговорИзтриване