Гъбена яхния с пилешки късчета
Необходими продукти: 500 г. пресни гъби печурки,
1 бр. пилешки гърди,
1,5 л. пилешки бульон (аз го замразявам като ми е излишен и така разполагам с натурален по всяко време за добавки към ястия) ,
6 с.л, брашно,
1 голяма глава стар лук,
1/2 връзка магданоз,
1 ч.л. универсална подправка,
сол, черен и бял пипер на вкус.
1 бр. пилешки гърди,
1,5 л. пилешки бульон (аз го замразявам като ми е излишен и така разполагам с натурален по всяко време за добавки към ястия) ,
6 с.л, брашно,
1 голяма глава стар лук,
1/2 връзка магданоз,
1 ч.л. универсална подправка,
сол, черен и бял пипер на вкус.
Начин на приготвяне:
Пилешкото месо се реже на късчета, лука и малко от магданоза се нарязват на ситно.
Пилешкото месо се реже на късчета, лука и малко от магданоза се нарязват на ситно.
В тенджерка се слага мазнина и се запържват 5 с.л, брашно при непрекъснато бъркане до златисто.
След това се прибавя бульона пак на части с бъркане , за да не се образуват бучки.
След това се прибавя бульона пак на части с бъркане , за да не се образуват бучки.
В тиган се запържва лука и магданоза, а след това се прибавят и гъбите.
Като поомекнат се прибавя и пилешкото месо. Слага се и последната 1 с.л. брашно да поеме излишната течност от гъбите.
Подправя се и се прибавя всичко в тенджерката. Прибавя се и останалия магданоз също наситнен. Посолява се ако има нужда и се оставя 30 мин. да къкри на бавен огън като се разбърква от време на време!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Като поомекнат се прибавя и пилешкото месо. Слага се и последната 1 с.л. брашно да поеме излишната течност от гъбите.
Подправя се и се прибавя всичко в тенджерката. Прибавя се и останалия магданоз също наситнен. Посолява се ако има нужда и се оставя 30 мин. да къкри на бавен огън като се разбърква от време на време!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Няма коментари:
Публикуване на коментар